Data publicării:

Câinii și pisicile pot face insolație, la fel ca noi. Ai grijă când îți scoți patrupedul la plimbare. Chiar și temperatura de 20 °C poate fi periculoasă

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Câinii și pisicile pot face insolație, la fel ca noi. Ai grijă când îți scoți patrupedul la plimbare. Chiar și temperatura de 20 °C poate fi periculoasă / Foto: Pixabay
Câinii și pisicile pot face insolație, la fel ca noi. Ai grijă când îți scoți patrupedul la plimbare. Chiar și temperatura de 20 °C poate fi periculoasă / Foto: Pixabay

Află în articol cum să îți menții câinele sau pisica în siguranță la temperaturi extreme.

Pisicile și câinii nu știu întotdeauna ce este mai bine pentru ei. Iată câteva sfaturi de la experți pentru a vă menține animalele de companie în siguranță la temperaturi extreme, scrie euronews.com. Oricât de inadaptate ar fi casele, birourile și trenurile noastre pentru valurile de căldură care dogoresc în prezent Europa, cei mai mulți oameni știu deja ce trebuie să facă pentru a se proteja de caniculă.

Apa potabilă și limitarea timpului la temperaturi ridicate sunt în fruntea listei. Dar, în calitate de iubitori de animale de companie, ce putem face pentru a avea grijă de patrupezii din viața noastră? La fel ca noi, și câinii și pisicile pot suferi de insolație, așa că hidratarea și umbra sunt cheia.

Deoarece să te afli afară este atât de inconfortabil, este posibil să fii nevoit să-ți adaptezi și obiceiurile, inclusiv plimbările.

"Nu trebuie să vă plimbați câinii în această căldură. Pur și simplu nu merită riscul de a îi scoate afară", spune Rebecca Verne, managerul la Battersea Dogs and Cats Home.

Cu toate acestea, căldura apăsătoare nu înseamnă că nici că animalele dvs. de companie trebuie să fie închise. Există o mulțime de trucuri prin care le poți ajuta să treacă mai ușor peste perioadele de caniculă.

Câinii pot mânca înghețată?

Mulți câini au dificultăți în digerarea laptelui, așa că hrănirea lor cu înghețată le poate provoca dureri de stomac sau chiar ceva mai rău.

Totuși, puteți folosi cuburile de gheață pe care să le puneți în vasul cu apă al animalului. Îl va ajuta să se răcorească. Jurnalistul Marthe de Ferrer spune că și congelarea mâncării umede a patrupedului, este, de asemenea o soluție bună.

Ce temperatură este prea ridicată pentru a plimba un câine?


În timp ce exercițiile fizice sunt desigur esențiale pentru sănătatea și bunăstarea câinelui tău, prioritățile trebuie să se schimbe în condiții de căldură extremă. Plimbarea câinelui este în general sigură la temperaturi de până la 19°C. Mai presus de aceasta, va trebui să fii atent, deoarece chiar și la 20 ° C sunt expuși riscului de insolație.

Dacă nu sunteți sigur, atingeți pavajul cu mâna: dacă este prea cald pentru tine, cu siguranță este prea fierbinte pentru labele câinelui tău.

Mulți mai mulți câini dezvoltă insolație în timpul plimbărilor fierbinți decât atunci când sunt blocați în mașini fierbinți, așa că se recomandă plimbările în momente mai răcoroase ale zilei - în mod ideal în zonele umbrite, cu acces la iazuri sau lacuri. Plimbările de dimineață devreme sunt cele mai bune, deoarece temperaturile sunt mai scăzute decât seara.

Unii câini, în special rasele cunoscute pentru energia și rezistența lor, s-ar putea să nu își autoregleze exercițiul la căldură. Prin urmare, este important ca proprietarii să impună pauze pentru a evita insolația, recomandă Sophie Mae.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel