Câinii își amintesc de stăpâni după mult timp? Iată ce spun experții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Cu siguranță îți amintești prima zi în care ți-ai cunoscut câinele. Dar te-ai întrebat vreodată dacă patrupedul tău își amintește acel moment?

Câinii folosesc de obicei două tipuri diferite de memorie: pe termen scurt și pe termen lung.

Experții spun că este nevoie de 70 de secunde pentru ca patrupedul tău să uite ce tocmai s-a întâmplat, informează wagwalking.com.

Dar, în timp ce memoria lor pe termen scurt ar putea avea nevoie de unele îmbunătățiri, memoria lor pe termen lung este cel puțin impresionantă. 

Cu siguranță, câinii își recunosc și își amintesc stăpânii, chiar și după absențe lungi. Acest lucru poate fi atribuit mai multor factori, dar se bazează în principal pe simțul lor olfactiv. 

Câinii au până la 300 de milioane de receptori olfactivi în nas. Pentru a compara, oamenii au doar 6 milioane. Asta înseamnă că simțul mirosului câinelui tău este de aproximativ 40 de ori mai mare decât al nostru. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că patrupedul tău va recunoaște un miros după mult timp. 

Semnele că patrupedul tău își amintește de tine

Câinii reacționează când își văd stăpânul în multe moduri diferite. Unii pot plânge, lătra, sări, în timp ce alții pot avea o reacție diferită. Nu există o modalitate prin care un câine să exprime cât de mult îi lipsește stăpânul său. 

Câinele tău este dependent de tine, așa că atunci când nu mai ești prin preajmă pentru a-l hrăni, a-l plimba sau a-i oferi companie, patrupedul tău observă. 

VEZI ȘI: De ce câinii mănâncă iarbă. Află care ar putea fi motivul

Câinele tău mănâncă iarbă. Este bolnav, trebuie să verse sau ar putea exista vreun alt motiv pentru care ronțăie frenetic gazonul? Dacă ai observat acest comportament aparent ciudat, atunci s-ar putea să te întrebi de ce câinele tău o face, dacă este bolnav sau dacă este un comportament normal.

De ce câinele tău mănâncă iarbă?

Mâncatul ierbii este un comportament comun și natural pentru câini.

  • Câinii mănâncă iarbă din mai multe motive, dar mulți s-ar putea doar să se bucure de gustul sau textura ei.
  • Consumul de iarbă nu este neapărat legat de probleme de sănătate sau de deficiențe alimentare.
  • Pentru unii câini, mestecatul ierbii poate fi un semn de plictiseală.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/de-ce-cainii-mananca-iarba-afla-care-ar-putea-fi-motivul_918714.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel