Câinii de terapie îi sărbătoresc pe vârstnicii de la Centrul "Floare Roșie"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
SetRatioSize540439-VIER_PFOTEN_2012-10-04_011
SetRatioSize540439-VIER_PFOTEN_2012-10-04_011
Ziua Internațională a Vârstnicilor este sărbătorită în 1 octombrie. La Centrul "Floare Roșie", alături de bătrâni, vor sta și câinii de terapie  de la Vier Pfoten. Tuca, Mulan și Tibi vor fi la datorie pentru a sărbători seniorii. 
[caption id="attachment_371208" align="aligncenter" width="540"] Tibi
Foto: Vier Pfoten[/caption]
Alături de câini și de vârstnici vor fi și artiștii cu suflet mare de la Teatrul Masca și Fundația Română de Folclor. Valeria Arnăutu va crea o atmosferă de sărbătoare.
Seniorii vor fi sărbătoriți de echipa "Câini pentru oameni" a Vier Pfoten și de artiști, de la ora 10.00.
Tibi este un profesionist. Are 10 ani și a ajutat 20 de copii. Tibi a fost maidanez, a fost găsit pe stradă într-o stare deplorabilă. Tuca este jucăușă și muncitoare. Are 7 ani. Îi ajută pe copii să acorde atenție lumii exterioare. Și ea a fost tot maidaneză. A fost selectată dintr-un adăpost. Mulan a fost găsită la marginea drumului, singură și speriată. După ce a fost tratată, a demonstrat că este o cățelușă receptivă. Ea l-a ajutat pe Bogdan, un copil instituționalizat, de 17 ani. Peste un an, el va trebui să-și ia viața în propriile mâini. Mulan l-a ajutat pe Bogdan să depășească o parte din dizabilitățile fizice și psihice. L-a mai ajutat să-și descopere un talent: de dresor. Bogdan comunică foarte bine cu câinii și dresajul este spontan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel