Data actualizării:
Data publicării:

Câini blânzi ca mielul: 10 rase ideale pentru seniori

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Freepik
Sursa: Freepik
Popularitatea câinilor a explodat în ultimii ani, iar din ce în ce mai mulți oameni își doresc un prieten patruped. Dacă sunteți o persoană în vârstă care se gândește să adopte un cățel, alegerea rasei potrivite este esențială.

Psihologul Stanley Coren, în cartea sa, "Inteligența câinilor", clasifică rasele în funcție de instinct, obediență și capacitatea de adaptare. Pentru seniori, anumite caracteristici ale rasei sunt esențiale, potrivit The Scotsman.

Câinii cu nevoi reduse de îngrijire și exercițiu fizic sunt mai ușor de gestionat pentru persoanele cu mobilitate limitată. De asemenea, temperamentul calm și afectiv îi transformă în companioni fideli pentru cei care locuiesc singuri.

American Kennel Club recomandă 10 rase care îndeplinesc aceste criterii:

  1. Pembroke Welsh Corgi: Favoritul reginei Elisabeta a II-a, acest câine energic are nevoie de plimbări scurte zilnice. Este ușor de îngrijit, dornic să își mulțumească stăpânul și foarte protector.
  2. Cavalier King Charles Spaniel: Acest câine mic necesită o îngrijire ușor mai elaborată, însă este liniștit, inteligent, ușor de dresat și adoră să stea în poală.
  3. Bichon maltez: De talie foarte mică, bichonii sunt printre cei mai empatici câini și sunt adesea folosiți ca animale de terapie. Nu au nevoie de multă activitate fizică, iar perierea lor zilnică poate fi chiar relaxantă.
  4. Bulldog francez: Această rasă necesită puțin timp petrecut afară, este ușor de îngrijit și este devotată stăpânului. Acești câini sunt companioni excelenți.
  5. Ogar: Deși ar părea surprinzător, ogarii sunt blânzi și afectivi, potrivindu-se perfect persoanelor în vârstă. Adoptarea unui ogar adult elimină și etapa energetică a puiului.
  6. West Highland Terrier: Companioni excelenți, acești câini mici ascund o loialitate imensă. Două plimbări scurte zilnice sunt suficiente pentru ei și sunt ușor de dresat.
  7. Pudel: Inteligenți și afectivi, pudelii se dresează ușor, au nevoie de o singură plimbare pe zi și de o tunsoare lunară.
  8. Boston Terrier: Devotat stăpânului, acest câine preferă să stea liniștit pe canapea. Blana scurtă necesită un minim de îngrijire.
  9. Pug: Pentru persoanele cu probleme de mobilitate, pugii sunt companioni ideali. Preferă somnul pe canapea în locul plimbărilor lungi și sunt destul de liniștiți.
  10. Pechinez: Considerat câinele de poală suprem, pechinezul adoră liniștea și calmul, fiind potrivit pentru o locuință fără copii. Tinde să formeze o legătură specială cu o singură persoană.

Alegerea unui câine este o decizie importantă, iar aceste rase oferă companie și afecțiune din belșug seniorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel