Trăiește de 40 de ani asemenea unui pustnic în Scoția (VIDEO). Un accident și o hemoragie cerebrală l-au determinat să ia această decizie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Captură video - BBC The Social
Captură video - BBC The Social
Un bărbat s-a retras în sălbăticia Scoției în urmă cu 40 de ani, rămânând acolo, în mica sa cabană din bârne de lemn.

Timp de aproape 40 de ani, Ken Smith a evitat viața convențională și a trăit fără electricitate sau apă curentă într-o cabană din lemn făcută manual, pe malul unui lac îndepărtat din dealurile scoțiene, relatează BBC

„Este o viață frumoasă”, spune Ken. „Toată lumea și-ar dori să o poată face, dar nimeni nu o face niciodată”.

Nu toată lumea ar fi de acord cu stilul de viață secludat și izolat al lui Ken, care caută hrană și merge la pescuit,  strânge lemne de foc și își spăla hainele într-o vană veche în aer liber. Și cu atât mai puțin la vârsta sa de 74 de ani.

Cabana lui din lemn se află la două ore de mers pe jos de cel mai apropiat drum de la marginea Rannoch Moor, lângă Loch Treig.

Pustnicul trăiește lângă lacul singuratic

„Este cunoscut sub numele de lacul singuratic. Nu există drum, dar oameni locuiau aici înainte să construiască barajul”, spune el.

Privind în jos spre lac de pe versantul dealului, el spune: „Toate ruinele lor sunt acolo jos”.

Realizatorul de film Lizzie McKenzie a luat contact pentru prima dată cu Ken în urmă cu nouă ani și în ultimii doi ani l-a filmat pentru documentarul BBC Scotland The Hermit of Treig. Ken, care este originar din Derbyshire, povestește jurnaliștilor cum a început să lucreze la vârsta de 15 ani, construind stații de pompieri.

Dar viața i s-a schimbat la vârsta de 26 de ani, când a fost bătut de o bandă de bandiți după o noapte în oraș. A suferit o hemoragie cerebrală și și-a pierdut cunoștința timp de 23 de zile.

"Au spus că nu mă voi recupera niciodată. Au spus că nu voi mai vorbi niciodată. Au spus că nu voi mai merge niciodată, dar am făcut-o. Atunci am decis că nu voi trăi niciodată în condițiile nimănui în afară de ale mele”, spune el.

Și-a plâns părinții în pustietate

Ken a început să călătorească și a devenit interesat de ideea sălbăticiei. În Yukon, teritoriul canadian care se învecinează cu Alaska, el s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă pur și simplu ar ieși de pe autostradă și „s-ar duce către nicăieri”. A mers în sfârșit aproximativ 22.000 de mile înainte de a se întoarce acasă. 

În timp ce era plecat, părinții lui au murit și nu a aflat până nu a venit acasă.

„A durat mult să mă lovească. Nu am simțit nimic", spune Smith.

Ken a străbătut Marea Britanie și se afla la Rannoch, în Highlands, când s-a gândit brusc la părinții săi și a început să plângă. „Am plâns tot drumul în timp ce mergeam. M-am gândit unde este cel mai izolat loc din Marea Britanie?” spune Ken în documentar.

„Am urmărit fiecare golf și fiecare loc unde nu era o casă construită. Sute și sute de mile de nimic. M-am uitat peste lac și am văzut această pădure”, spune pustnicul. 

Știa că găsise locul în care dorea să stea. Ken spune că acesta a fost momentul în care a încetat să plângă și și-a încheiat rătăcirea constantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel