Urmărește emisiunea live
Cafeaua sau ceaiul nu afectează inima
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cafea
Cafea
Consumul de cei sau cafea nu afectează inima, spre deosebire de băuturile energizante, care pot provoca probleme cardiace, au relevat studii realizate de centre de cercetare prestigioase din mai multe țări, conform agenției Europa Press.

Specialiștii au menționat că nici cafeaua, nici ceaiul nu duc la o creștere a riscului de deces pe motive cardiovasculare.

A fost stabilit, însă, că există o diferență între amatorii de cafea și ceai, primii prezentând riscuri mai mari de îmbolnăvire cardiovasculară, pentru că peste jumătate dintre marii băutori de cafea fumează, în timp ce persoanele care preferă ceaiul duc o viață mai sănătoasă și fac mai mult sport. 

CITEȘTE ȘI Ce conțin băuturile energizante. Câte consumăm zilnic

O cercetare realizată în Franța de către medicul spaniol Eduardo Alegria, cardiolog în San Sebastián, a pus în evidență pericolele asociate cu consumul de băuturi energizante. Datele înregistrate din ianuarie 2009 până în noiembrie 2013 de autoritățile franceze din domeniu arată că jumătate dintre problemele apărute în urma asocierii efortului fizic intens cu băuturi energizante au fost de natură cardiovasculară, depășindu-le categoric pe cele psihiatrice sau neurologice.

"Întrucât publicitatea pentru băuturi alcoolice este interzisă la evenimentele sportive, cei care au profitat de situație au fost producătorii de băuturi energizante, care fac reclamă și îi determină pe adolescenți să creadă că acestea nu sunt dăunătoare indiferent de cantitatea ingerată. Mulți au impresia greșită că au un aport de vitamine, când, în realitate, produc o încărcătură de adrenalină care duce la probleme cardiace importante, mai ales în la tulburări de ritm cardiac", a adăugat
Eduardo Alegria.

Studiile au fost prezentate la congresul anual al Societății Europene de Cardiologie, care a început sâmbătă și se va încheia marți la Barcelona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel