Cafeaua, legătura cu balonarea și alte probleme la stomac
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Cafeaua este uneori considerată a fi o cauză a stresului gastrointestinal. Natura sa acidă îi determină adesea pe oameni să creadă că aceasta poate declanșa stresul stomacului și, prin urmare, unele dintre problemele care se confruntă cu ea, inclusiv balonarea.

Consumul unei cani de cafea nu provoacă stres gastrointestinal (GI), potrivit unui studiu din Jurnalul Nutriției din martie 2016. Autorii spun că relația dintre cafea și stresul gastric poate afecta doar unele persoane sensibile la cofeină.

Un studiu din aprilie 2016 apărut în revista Science a arătat cum consumul de cafea poate crește de fapt diversitatea bacteriilor intestinale, ceea ce o face să fie o băutură sănătoasă. De asemenea, studiul a indicat că o mai mare diversitate intestinală duce la o sănătate mai bună. La această concluzie s-a ajuns și într-un studiu asupra bacteriilor intestinale în numărul din aprilie 2015 al Jurnalului Internațional de Știință Moleculară. Studiul a arătat o legătură între acidul cafeic, o fitochimică în cafea, fără legătură cu cofeina, și o creștere a diversității bacteriilor intestinale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel