Cafeaua este cunoscută a reîmprospăta activitatea cerebrală, ajutând la o mai bună concentrare. În plus, ritualul de preparare al cafelei servește drept o poartă de acces către creativitate. Acesta pare să fie și motivul pentru care geniile au devenit dependente de cafea.
"Cafeaua alunecă încet în stomac și deodată agitația generală se declanșează. Ideile încep să mărșăluiască precum batalioanele Marii Armate (a lui Napoleon - n.r.) pe câmpul de luptă și începe bătălia. Amintirile încep să se desfășoare în galop ca aduse de vânt. Cavaleria ușoara a comparațiilor desfășoară o sarjă magnifică, artileria logicii își mobilizează trenul și muniția, valuri de profunzime se declanșează precum muschetele. Hârtia începe să se acopere cu cerneală; căci bătălia a început și se va sfârși în torente de lichid negru, la fel cum bătăliile adevărate sfârșesc în dâre imense de praf de pușcă", nota Honore de Balzac în "Plăcerile și Neplăcerile Cafelei".
Beethoven număra boabele de cafea, pentru o doză precisă
Cafea este ceea ce îi reunește pe Beethoven și Proust, Glenn Gould și Francis Bacon, Jean-Paul Sartre și Gustav Mahler, potrivit slate.com.
Balzac obișnuia să bea aproximativ 50 de cafele pe zi, astfel că, la 51 de ani, a murit de insuficiență cardiacă.
Potrivit slate.com, cartea "Vrăjitorul din Oz" a fost scrisă de Frank Baum, care își începea ziua cu patru sau cinci cești de cafea tare cu frișcă și zahăr înainte de micul dejun.
Matematicianul Paul Erdos lucra ore întregi alimentându-se cu espresso și tablete de cafeina. "Un matematician este o mașină pentru a transforma cafeaua în teoreme", spune Erdos.
David Lynch, purtător de cuvânt internațional pentru MT, ajungea la șapte cești de cafea pe zi.
Modul de preparare al cafelei, ritualul neobișnuit
Alți artiști consumau cantități moderate de cafea, dar aveau ritualuri elaborate de pregătire. Micul dejun a lui Beethoven consta în cafea, pe care el însuși o făcea cu mare grijă. Beethoven considera că o cafea este bună dacă are 60 de boabe de ceașcă și obișnuia să numere boabele pentru o doză precisă.
Filozoful danez Soren Kierkegaard "a avut propriul său mod, destul de ciudat, de a avea de cafea", potrivit biografului Joakim Garff. Consuma cafea cu foarte mult zahăr, Garff susținând că făcea în cafea "o piramidă albă de zahăr".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă
- Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț / Update: Există riscul ca focul să se extindă / foto în articol