Câciu, lecţie de economie "pentru un lăudăros": Îi recomand să nu mai mintă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Economistul Adrian Câciu a publicat o "lecţie de alfabet economic pentru un lăudăros care ori nu știe, ori manipulează aiurea".

"Pe intelesul tuturor, puterea de cumpărare se stabileste prin diferenta intre venitul net si inflatie. Adică se scade inflatia din venitul net lunar. Inflatia pe luna mai este 2,26%. Venitul mediu net pe luna mai 2020 a crescut cu 2,2% față de luna mai 2019. Dacă vrem să vedem cum stam cu puterea de cumparare e simplu, facem diferenta si aflam ca aceasta a scăzut cu 0,06 pp. A SCĂZUT nu a crescut!

Altceva este insa îngrijorator si asta ascunde acest individ care in loc sa faca bani pentru Romania face politica si demagogie: Salariul mediu net a scazut cu 161 de lei față de decembrie 2019, ajungând la 3.179 lei de la 3.340 lei. A scazut cu 4,8% în timp ce inflatia este 2,26%. Puteti calcula singuri cu cât a scăzut puterea de cumpărare reală.

În concluzie, puterea de cumpărare scade constant, iar creșterile de venituri din 2019 sunt total anulate", explică Adrian Câciu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Cauza?

"Nu exista nici o măsură activă pentru cresterea puterii de cumpărare! Ceea ce exista este de natură să asigure o scadere lenta a puterii de cumparare in loc de una abrupta, dar pe termen mediu aceasta tendintă nu poate fi mentinută in lipsa unor masuri active.

Recomand sa nu mai minta. Nu ne insultă doar inteligența noastră ci insultă fundamentele economice pe care se laudă că le-ar fi invățat cu nota 10. Sincer, postarea lui de astazi este de 2,75. Daca îi convine să se decredibilizeze in halul acesta să-i urăm succes! Dar nu voi tolera, cel puțin eu, manipulări atât de prostești cum a incercat astazi", transmite Adrian Câciu..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel