BYD depăşeşte Volkswagen și devine cel mai bine vândut brand auto din China
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: Facebook BYD Co
Foto: Facebook BYD Co
BYD Co este pentru prima dată cel mai bine vândut brand auto din China, detronând Volkswagen AG și continuă creșterea sa meteorică, transmite Bloomberg. BYD, o company la care un pachet de 12% din acțiuni este deținută de fondul Berkshire Hathaway, controlat de miliardarul american Warren Buffett, și-a depășit rivalul german în primul trimestru din 2023, vânzând cu peste 440.000 mai multe mașini pe piața chineză, conform datelor industriei auto analizate de Bloomberg.

Președintele producătorului chinez de automobile electrice, Wang Chuanfu, declara în martie că BYD vrea să depășească Volkswagen până la finalul acestui an. Volkswagen a fost cel mai bine vândut brand auto din China cel puțin din 2008, când au devenit disponibile datele Centrului de cercetări și tehnologie auto din China.

În primul trimestru din 2023, vânzările brandului Volkswagen au totalizat 427.247 unități în China, vehiculele electrice reprezentând doar 6% din livrări. Tendința reflectă scăderea influenței brandurilor străine, pe fondul majorării producției firmelor din China de vehicule electrice accesibile și sofisticate. 'BYD este foarte, foarte puternic. În final, nu depinde de volumul de vânzări. Vrem să avem o afacere de succes și este mult mai important să fim cel mai bun grup internațional prezent în China', a afirmat luna acest directorul general al Volkswagen, Oliver Blume, la Salonul auto de la Shanghai.

BYD, cu sediul în Shenzhen, a vândut 1,86 milioane de vehicule în 2022, mai mult decât nivelul combinat din precedentele patru ani. Pentru acest an, producătorul auto chinez ca obiectiv vânzarea a cel puțin trei milioane de vehicule. În primul trimestru din 2023, BYD a vândut aproape 550.000 mașini pe plan global, mai mult decât toate înmatriculările de vehicule de pasageri din Marea Britanie din acea perioadă.

Grupul chinez se extinde în țările, în special în Europa, America Latină și unele piețe din Asia. BYD nu are în prezent planuri de a-și vinde mașinile electrice în SYA, declara Wang luna trecută. Anul acesta, acțiunile BYD au urcat cu 16% la Bursa de la Hong Kong, iar capitalizarea sa bursieră se situează la aproximativ 95 miliarde de dolari, iar cea a Volkswagen la 77 miliarde de dolari și cea a Tesla la 515 miliarde de dolari, precizează. . Agerpres.

Vezi și: China acuză SUA de 'constrângere economică și intimidare tehnologică'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel