Buzău: Explozie la o sondă petrolieră. Doi bărbați, ARȘI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
O explozie s-a produs astăzi, la o sondă petrolieră, în urma unei acumulări de gaze. Sonda aparține Petrom care face precizările că incidentul a avut loc în aproprierea instalației de procesare a gazelor. 

UPDATE: Petrom face următoarele precizări: ”Incidentul a avut loc in apropierea unei instalatii de procesare a gazelor, in vecinatatea localitatii Tisau, judetul Buzau. Doi angajati ai contractarului care furnizeaza servicii de mentenanta au fost implicati intr-o deflagratie, care s-a produs intr-o cladire administrativa. Cele doua persoane implicate au fost spitalizate cu arsuri minore, sunt constiente si in stare stabila.”

Sonda aparține companiei Petrom. Explozia s-a produs în localitatea buzoiană Tisău. Doi bărbați au fost răniți şi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău, Cecilia Manolescu, a declarat că "a avut loc o scurgere de gaze într-o anexă a staţiei petroliere de la Tisău, iar în timpul unei pauze de masă un sondor a aprins o ţigară, în urma căreia a avut loc o explozie", potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Potrivit sursei citate, doi sondori au fost accidentaţi la nivelul feţei şi mâinilor şi au fost preluaţi de o ambulanţă cu destinaţia Spitalul de Urgenţă Buzău.

ITM Buzău a declanşat o anchetă în acest caz, evenimentul fiind încadrat ca incident periculos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel