Bușoi: Variantele noi ale COVID-19 lovesc cu putere. Apel la medicii români
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
"Fac apel la medicii români de pretutindeni să se vaccineze voluntar", transmite europarlamentarul român Cristian Buşoi, președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European.

"Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat aseară că vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie, în țara pe care o conduce, pentru tot personalul medical și pentru toți angajații, care intră în contact direct cu pacienții vulnerabili. 'Dacă nu acționăm acum, cazurile și spitalizările vor crește', a spus președintele Franței într-un discurs televizat. Mai mult, Emmanueal Macron a subliniat că, din 15 septembrie, vor fi efectuate controale și vor fi aplicate sancțiuni pentru personalul medical care nu a fost imunizat.

Ieri, Franța a raportat 1.260 de noi cazuri de coronavirus, după ce rata vaccinării a încetinit: de la o medie de peste 400.000 de injecții pe zi la sfârșitul lunii mai, la aproximativ 165.000 de injecții pe zi, în prezent. Tot aseară, și Grecia a anunțat că imunizarea obligatorie a personalului medical este prognozată începând cu 1 septembrie și a decis deja vaccinarea obligatorie pentru personalul care lucrează în căminele de bătrâni", transmite Cristian Buşoi.

Buşoi: Variantele noi ale COVID-19 lovesc cu putere peste tot în lume, fără să ocolească România

"Guvernul elen a subliniat că aceste măsuri au drept scop reducerea ritmului de creştere a numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv în insulele frecventate de turiști. Deciziile Franței și Greciei se alătură celei a Italiei, care a impus recent vaccinarea obligatorie împotriva noului coronavirus pentru angajații din Sănătate, dar și pentru farmaciști. Cei care refuză imunizarea riscă suspendarea de la locul de muncă sau o reducere a salariului. În România, doar 44% din cadrele medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19, ceee ce ne situează în media europeană, dar ne arată cât suntem de vulnerabili.

Variantele noi ale COVID-19 lovesc cu putere peste tot în lume, fără să ocolească România. Cadrele medicale au fost și sunt, în continuare, în prima linie de luptă împotriva virusulului. De starea lor bună de sănătate, de profesionalismul și dăruirea lor, depinde viața celor care trec prin această boală, care, am văzut cu toții, ucide. Fac un apel la medicii români de pretutindeni să nu cadă pradă mesajelor toxice, care inoculează frica și să se imunizeze voluntar. Să nu ajungem în situația în care să ne trebuiască o lege care să impună vaccinarea. Suntem toți pentru unul și unul pentru toți în această luptă. Iar vaccinurile care sunt disponibile, astăzi, în România, au trecut prin cele mai severe procese de evaluare. Rezultatele au arătat clar că ele sunt eficiente și sigure", subliniază Cristian Buşoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel