Data publicării:

Bursa de Valori Bulgaria listează Bitcoin și Ethereum

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Bursa Bulgară de Valori le-a permis investitorilor locali să parieze pe fluctuațiile prețurilor Bitcoin și Ethereum.

Bursa de valori din Bulgaria (BVB) le-a permis investitorilor locali să parieze pe mișcările prețurilor Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH). În plus, ministrul de finanțe Assen Vassilev a declarat că națiunea explorează opțiuni pentru lansarea unui mecanism de criptoplată.

Pariurile BTC și ETH sunt acum permise

Potrivit unei acoperiri locale, de astăzi (16 februarie), investitorii bulgari pot paria pe fluctuațiile prețurilor celor mai mari două active digitale, Bitcoin și Ethereum.

Inițiativa nu permite comercianților să cumpere criptomonede direct. În schimb, ei vor putea investi în mărfuri tranzacționate la bursă (ETC) și note tranzacționate în schimb (ETN), care vor oferi în continuare expunere.

Acțiunile unor giganți globali precum Apple, Samsung, Porsche, Volkswagen, Pfizer, Moderna și multe altele sunt deja tranzacționabile la BSE International. În plus, bursa intenționează să listeze patru fonduri suplimentare axate pe criptomonede – VanEck ETP, 21Shares, ETC Issuance și Wisdom Tree.

Bulgaria pare că se deschide brațele către domeniul activelor digitale. Luna trecută, viceprim-ministrul și ministrul de finanțe – Assen Vassilev – a anunțat că guvernul intenționează să exploreze tehnicile de plată cripto „pe termen scurt și mediu”. Cu toate acestea, el s-a îndoit că națiunea ar putea deveni un important centru de exploatare a activelor digitale.

Istoria cripto a Bulgariei

Bulgaria nu se numără printre națiunile care sunt pe prima pagină a ziarelor în zona criptomonedelor. Regulile sunt relativ simple, investitorii locali nu au nevoie de o licență pentru a pătrunde în clasa de active. Pe de altă parte, Bitcoin și Altcoins sunt impozabile, ca orice alt venit din vânzarea activelor financiare.

Totuși, o cercetare amănunțită arată că Bulgaria și criptomonedele au o istorie destul de delicată. Mai multe rapoarte din 2017 au informat că autoritățile locale au confiscat 213.519 BTC de la mineri ilegali în timpul unei operațiuni împotriva infracțiunilor bănești. Pe atunci, „Balkan Interpol” a confirmat vestea, în timp ce procurorul-șef Ivan Gheshev a negat o astfel de confiscare.

Este de remarcat faptul că acesta din urmă a fost o țintă a protestelor în masă anul trecut. Mii de bulgari au ieșit pe străzile celor mai mari orașe ale națiunii, acuzându-l de corupție și insistând asupra demisiei sale. Gheshev se află și în sfera de aplicare a noului corp de conducere, care a luat deja măsuri pentru a-l înlătura din funcție.

Cu toate acestea, nu prea există informații despre ceea ce s-a întâmplat cu depozitul BTC al țării. Deși unele rapoarte sugerează că a fost vândut, nu există o confirmare, scrie Cryptopotato.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel