Data actualizării:
Data publicării:

Burger de post. Rețeta vedetă din meniul celor care postesc

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
'Carnea' vegetală reîncearcă să-şi găsească drumul spre furculiţele franţuzeşti / Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
'Carnea' vegetală reîncearcă să-şi găsească drumul spre furculiţele franţuzeşti / Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Bugerul de post este vedeta din meniu în această perioadă în care se postește. Iată cum se prepară.

Ingrediente

ceapă
ciuperci
dovlecel
năut
orez fiert
ulei măsline
paprika afumată
sare de mare brută
piper proaspăt măcinat
coriandru pudră fulgi ardei iute
pătrunjel verde
busuioc

Vezi și: Plăcintă cu varză. Rețeta de post

Cum se prepară

Se mărunţesc o ceapă mare albă şi un dovlecel mare, 250 grame ciuperci. Se călesc cu o lingură de ulei de măsline cu puţină sare de mare şi piper proaspăt măcinat timp de doar 3-4 minute, potrivit bucataras.ro.

După câteva minute, adăugăm 2-3 linguri de pastă făcută din fasole boabe mixată sau năut fiert şi o lingură bună de paprika afumată, coriandru şi fulgi de ardei iute. Se adaugă apoi 2-3 linguri de orez fiert. La final se adaugă verdețurile mărunţite mai grosier.

Se modelează burgerii şi se dau la cuptor la 190-210 de grade până se rumenesc bine pe ambele părţi. Se pot prăji şi în ulei sau îi puteţi face la grătar.

Vezi și: Prăjitură rapidă cu mere, fără blat. Rețeta perfectă pentru perioada Postului Mare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel