Ingrediente
ceapă
ciuperci
dovlecel
năut
orez fiert
ulei măsline
paprika afumată
sare de mare brută
piper proaspăt măcinat
coriandru pudră fulgi ardei iute
pătrunjel verde
busuioc
Vezi și: Plăcintă cu varză. Rețeta de post
Cum se prepară
Se mărunţesc o ceapă mare albă şi un dovlecel mare, 250 grame ciuperci. Se călesc cu o lingură de ulei de măsline cu puţină sare de mare şi piper proaspăt măcinat timp de doar 3-4 minute, potrivit bucataras.ro.
După câteva minute, adăugăm 2-3 linguri de pastă făcută din fasole boabe mixată sau năut fiert şi o lingură bună de paprika afumată, coriandru şi fulgi de ardei iute. Se adaugă apoi 2-3 linguri de orez fiert. La final se adaugă verdețurile mărunţite mai grosier.
Se modelează burgerii şi se dau la cuptor la 190-210 de grade până se rumenesc bine pe ambele părţi. Se pot prăji şi în ulei sau îi puteţi face la grătar.
Vezi și: Prăjitură rapidă cu mere, fără blat. Rețeta perfectă pentru perioada Postului Mare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Noi reguli în aeroporturile din România, din 31 martie. Poliția de Frontieră explică ce se schimbă odată cu intrarea în Schengen aerian