Bunicul Luizei Melencu, lui Gheorghe Dincă, după condamnarea la 30 de ani de închisoare: Prietene, să stai acolo până om veni noi cu pachet la tine
Bunicul Luizei Melencu a vorbit despre dezamăgirea provocată de dosarul Caracal.
Gheorghe Dincă a fost condamnat astăzi pentru crimă, la 30 de ani de închisoare, în primă instanță.
Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, a vorbit despre procesul de judecată al celui care a fost cel mai probabil ultimul om care a văzut-o în viață pe nepoata sa. Acesta s-a arătat dezamăgit de parcursul din justiție și consideră că vinovații nu au fot încă pedepsiți.
CITEȘTE aici mai multe despre condamnarea lui Gheorghe Dincă
Gheorghe Dincă ar fi fost protejat
”După cum știți și conform afirmațiilor pe care le-am făcut tot timpul, pentru noi această sentință e nesemnificativă, pentru că în toată perioada aceasta, mai avem câteva luni și se fac patru ani de la dispariția Luizei, noi credem că adevărul e altul. Dincă a fost manipulat și folosit în această perioadă. Părerea mea și concluzia pe care am tras-o, este că, în toată această perioadă de timp, am asistat la o făcătură de proces, pentru că Dincă tot timpul a fost protejat și menajat. Eu așa descriu, e părerea mea, nu mi-o poate schimba nimeni, este opțiunea mea”, a spus Stelian Iordache, la Antena 3, la aflarea sentinței.
În privința unei retribuții a procesului și schimbarea unghiului de abordare din punct de vedere juridic, pentru o potențială sentință diferită, bunicul Luizei Melencu s-a declarat, din nou, dezamăgit, argumentând că ”dacă nu s-au făcut lucrurile atunci când trebuia, am impresia că sunt speranțe minime. Noi vom încerca pe toate căile posibile, împreună cu doamna Obârșanu, pentru că a promis că va fi alături de noi în toată această perioadă și vom face tot ce e posibil și necesar să aflăm ce s-a întâmplat, de fapt, la Caracal.”
Familia Luizei Melencu acuză procurorii DIICOT că nu au avut intenții curate
Pentru familiile fetelor dispărute, cazul de la Caracal nu a mers întotdeauna cum se aștepau, de multe ori ridicând semne de întrebare.
”Acești patru ani de zile au fost cele mai triste clipe din viața mea, au fost un supliciu din partea procurorului Vasilescu. Ne-au dat foarte mult de gândit și foarte mult de bănuit pentru că am început să înțelegem și noi că ceea ce s-a întâmplat la Caracal nu este ceea ce s-a scris în acel rechizitoriu. Dincă a fost judecat după rechizitoriu, își merită pedeapsa. Prietene, să stai acolo până om veni noi cu pachet la tine”, i-a urat Stelian Iordache.
Întrebat dacă ancheta a fost una deficientă, bunicul fetei dispărute a încuviințat: ”A avut! Toată lumea a înțeles realitatea, pentru că ce s-a întâmplat în cazul Caracal a fost o făcătură. Nu știu ce interes au avut procurorii de la DIICOT, toți care s-au ocupat au avut niște intenții foarte... Adică niște intenții rău intenționate pentru noi.”
”Intrând în acea curte am văzut foarte multe lucruri și am înțeles că în realitate nu era posibil să se întâmple ce s-a întâmplat, adică faptele care au fost descrise de către procurorii DIICOT”, a adăugat Stelian Iordache.
Culise din INML despre investigația în cazul ”Caracal”
Prof. dr. George Cristian Curcă, director INML, a vorbit despre investigațiile care s-au făcut în cazul Caracal.
În spațiul public au ajuns unele concluzii, la acel moment, despre ce au găsit specialiștii din INML în cazul oaselor găsite atât în lizieră, cât și în butoi, dar, după cum ne-a spus acum prof. dr. George Cristian Curcă, informațiile transmise în spațiul public sunt parțiale. În procesul de investigare al oaselor, s-au făcut proceduri de analiză fără precedent în INML. El ne-a dezvăluit că, citind studii, a investigat posibilitățile pe care le avem în România și a existat o echipă complexă, cei din INML beneficiind de expertiza fizicienilor din Măgurele. A fost folosit un echipament special, FTIR, indicat de fizicienii de pe platforma Măgurele. Citește mai multe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News