Bunicul atacatorului din Viena rupe tăcerea. Ce a făcut tânărul, an de an
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Detalii interesante despre atacatorul din Viena au ieșit la iveală.

Atactorul care a ucis cu sânge rece patru persoane în Viena, şi-a vizitat în fiecare an casa părintească, în micul sat montan Cellopek din partea de vest a Macedoniei de Nord, a declarat bunicul său unui post de televiziune local, informează Agerpres, citând Reuters.

Familia lui Kujtim Fejzulai, jihadistul în vârstă de 20 de ani ucis de poliţie după atacul său dezlănţuit din capitala Austriei, locuia într-o casă din spatele unei porţi verzi ruginite din satul cu mai multe moschei, înainte de a se muta în Austria în anul 2000. El  s-a născut la Viena și avea dublă naţionalitate, austriacă şi nord-macedoneană.

Nu au bănuit nimic



Într-un interviu acordat televiziunii Klan Macedonia în limba albaneză, bunicul lui Fejzulai a spus că nepotul său l-a vizitat în fiecare an.

Un cleric islamic din sat, Nuri Ganii, a declarat pentru Reuters: ”Îi cunosc familia şi aici toată lumea vorbeşte bine despre familie... abia astăzi am aflat că o persoană (din acea familie) a fost implicată în terorism. Vreau să spun că terorismul nu are nicio legătură cu islamul”.

”Ştiu numai lucruri bune despre părinţii şi familia lui. S-a născut acolo şi a locuit acolo... este dintr-o familie bună. Nu ştiu cum i-a venit în minte aşa ceva”, a spus un alt sătean, Fadil Limany.

Ministerul de Interne al Macedoniei de Nord a declarat că trei persoane implicate în atacurile de la Viena aveau dublă cetăţenie austriacă şi nord-macedoneană. Toţi trei s-au născut în Austria, a declarat ministerul într-un comunicat, numindu-i doar prin iniţiale. Rămâne neclar dacă altcineva a fost implicat în efectuarea sau pregătirea atacului în afară de Fejzulai. De luni seara, poliţia austriacă a făcut 14 arestări.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel