Data publicării:
Bunici vs. nepoți. Oana Băluță a explodat: Scriu ca nepoată. Cel care scrie acest text NU vorbește în numele meu
Profesorul universitar Oana Băluţă a avut un mesaj dur despre lupta "bunici versus nepoţi", din ce în ce mai pregnantă în preajma alegerilor.
"Avem un clivaj atât de imoral de îmi dă un mindfuck: bunici versus nepoți.
Și scriu ca nepoată a bunicilor mei pe care i-am avut odată. M-au îngrijit, m-au hrănit, m-au șters la fund când eram complet dependentă de adulți, s-au jucat cu mine, mi-au citit, mi-au acceptat plânsul de copil ca o etapă normală a dezvoltării mele, m-au îngrijit inclusiv la câteva săptămâni când îmi erau picioarele în ghips fiindcă aveam displazie de șold, m-au învățat să număr, m-au ..., m-au ...... Mi-au oferit iubire necondiționată, încredere și confort și securitate emoțională. M-au crescut și au contribuit la devenirea mea ca adult. Mi-au acceptat distanțarea și lipsa de timp fără reproșuri prin "are fata treabă". Mi-au oferit din plin și le sunt recunoscătoare și îi voi iubi mereu", a scris Oana Băluţă pe Facebook.
Critici la adresa unui articol
"Cel care scrie acest text nu vorbeste în numele meu.
Bunicii aceștia ai noștri care mai trăiesc au trecut prin colectivizare, au muncit la "Colectiv" și mulți au o pensie de mizerie. Bunicii aceștia au trecut prin capitalismul sălbatic al anilor 90, prin tranziția de la comunism la capitalism, cu tot ce a însemnat ea, inclusiv desființarea întreprinderilor în care lucrau, șomaj, dispreț pentru săraci și 'neadaptați' la tranziție.
Există solidaritate intergenerațională. Există și conflicte intergeneraționale. În democrație e legitim ca oamenii să aibă preferințe politice diferite, iar partidele să adreseze aceste preferințe. O democrație funcțională permite exprimarea acestor preferințe. Partidele politice dezvoltă platforme menite să răspundă acestor preferințe. Așadar, dacă partidele politice nu răspund acestor preferințe, cum să primească votul oamenilor? Înseamnă că problema este la oferta pe care o fac partidele, la modul în care își comunică platforma către cetățeni.
Vreți votul seniorilor, al bunicilor noștri? Atunci adresați-vă și nevoilor pe care aceștia le au. Și ei au nevoie de reprezentare politică. Și ei sunt cetățeni. Iar bunicii noștri merită respect", a mai scris Oana Băluţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News