Bundesliga a testat la Wolfsburg o primă aplicaţie din reţeaua 5G
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Bundesliga, prima ligă germană de fotbal, a testat luni seara la meciul Wolfsburg - Hoffenheim (1-1) a aplicaţie bazată pe tehnologia 5G, care a oferit spectatorilor toate datele statistice în timp real pe smartphone-ul lor, în premieră mondială, relatează AFP.

Cu ajutorul noii tehnologii, spectatorii care au mobile compatibile 5G le îndreaptă către terenul de joc şi pe ecran apar date statistice detaliate în direct. Un simplu clic pe un jucător duce la afişarea vitezei lui în timp real, a numărului de pase reuşite, greşite, a distanţei parcurse.

Volkswagen Arena din Wolfsburg este primul stadion din Germania care a fost echipat cu infrastructura necesară reţelei de servicii 5G.

Andrea Heyden, oficial al Ligii germane (DFL), a opinat că modul de trăire a fotbalului s-ar putea schimb în timp, dar în prezent noua aplicaţie este dedicată unor anumite grupuri ţintă de spectatori.

Germania are o reţea 4G care nu acoperă întreg teritoriul, dar a început să se pregătească pentru tehnologia 5G. Deocamdată, această ţară numără doar 50 de staţii operaţionale, a anunţat Michael Reinartz, director de inovaţii şi servicii la Vodafone, care a realizat experienţa de la Wolfsburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel