Ingrediente
450 g mălai
1.5 litri apă
1 lingură rasă de sare
500 g brânză rasă (brânză frământată amestecată cu brânză afumată şi caşcaval)
150 g mezeluri şi cârnaţi afumaţi
2-3 linguri ulei
Cum se prepară
Pentru început pregătim umplutura bulzului: radem brânzeturile şi le amestecăm, apoi prăjim cârnaţii tăiaţi felii şi restul de mezeluri, slănină, şuncă, orice afumătură avem la îndemână. Toată savoarea bulzului se afla în această tigaie, aşa că alegem ce ne place mai mult din această categorie, potrivit gustos.ro.
Continuăm cu pregătirea mămăligii: punem apa la fiert cu sare, dacă se poate într-un ceaun (tuci). Când apa da în clocot punem mălaiul în ploaie şi începem să amestecăm cu un ţel la început. În primele 5 minute amestecăm fără întrerupere, astfel încât să nu obţinem cocoloaşe. Când mămăligă începe să să fie mai consistentă, înlocuim ţelul cu o lingură de lemn. Din acest moment mai fierbem mămăligă în jur de 10 minute, amestecând cât de des putem, pentru a nu se lipi.
Vezi și: Mămăliguţă umplută. Rețeta tradițională pe care românii o iubesc
Răsturnăm mămăligă pe un fund mare de lemn. O porţionam în 6 bucăţi egale, pe care le întindem cu o lingură umezită. Le umplem cu brânză şi afumătura, apoi le modelăm cu mâinile umezite sub formă de bile. Le punem într-un vas termorezistent, uns cu uleiul în care am prăjit cârnaţii. Bulgării de mămăligă îi stropim cu acelaşi ulei şi îi dăm la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 20-25 minute.
Punem ţuica la fiert şi aşteptam să se facă în cuptor minunea ce o vom servi cu brânză rasă deasupra, puţină slănină şi eventual cu un ou ochi.
BONUS: Cum faci mămăliga fără cocoloașe
Când pregătiţi mămăliguţa, lăsaţi să fiarbă apa în clocote. Adăugaţi sare, apoi adăugaţi mălaiul în ploaie puţin câte puţin. Lăsaţi focul foarte mic şi amestecaţi energic cu ajutorul unui tel. Mălaiul creşte în volum de 3-4 ori. Mămăliga nu va mai face cocoloaşe dacă, înainte de a pune mălaiul la fiert, se stropeşte cu apă rece.
Vezi și: Mămăligă cu brânză, cârnați și ouă, la cuptor. Un adevărat deliciu românesc
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Copiii, sub presiuni imense din partea societății, rețelelor de socializare și părinților. Cum să nu găsească căi de evadare?
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică
- Motivele care sabotează fericirea, tema zilei la Ultrapsihologie