Bulgaria reduce taxele pentru trecerea podului Ruse-Giurgiu de la 1 iunie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
granita bulgaria
granita bulgaria

La data de 1 iunie va intra în vigoare decizia guvernului bulgar de reducere unilaterală a taxelor pentru trecerea podului Ruse-Giurgiu, a anunţat joi la Ruse ministrul bulgar al dezvoltării regionale, Rosen Plenveliev.

În pofida lipsei de cooperare din partea română, noi am dat dovadă de curaj şi am luat această decizie, a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.

Reducerea se va aplica numai în cazul autoturismelor care traversează podul venind din Bulgaria spre România, taxele în cealaltă direcţie rămânând neschimbate. Taxele se reduc de trei ori: de la 6 la 2 euro pe autoturism.

Plenveliev a spus că măsura va avea un efect favorabil asupra economiei zonei Ruse. De reducere vor beneficia turiştii români care vizitează litoralul bulgăresc, a subliniat el, adăugând că în ultimii ani numărul acestora s-a dublat.

Rosen Plenveliev a mai spus că experţii bulgari au început deja lucrul la proiectul de lărgire a şoselei între Ruse şi Şumen, care urmează să devină un drum cu patru benzi. Modernizării acestei artere rutiere va scurta timpul de călătorie între litoralul bulgăresc şi graniţa cu România, a precizat oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel