Bulgaria a oprit GAZELE spre România. Fisură în rețea
Livrarea de gaze către România a fost oprită de către operatorul reţelei naţionale de transport de gaz natural din Bulgaria, în urma unui accident.
Bulgartransgaz, operatorul reţelei naţionale de transport de gaz natural din Bulgaria, a anunţat că a oprit luni tranzitul de gaze naturale către România, Serbia şi Ungaria, în urma unei fisuri a reţelei de gaze din apropierea satului Vetrino, transmite Reuters, scrie Agerpres.
Bulgaria transportă gaze ruseşti prin reţeaua sa de conducte către România, Serbia şi Ungaria.
A fost oprit tranzitul de gaze naturale către România
În urma accidentului, care a fost raportat la ora locală 03:00 (01:00 GMT), a fost oprit tranzitul de gaze naturale către România, dar livrările au fost parţial restabilite după ora locală 08:00 (06:00 GMT).
Bulgartransgaz a dat asigurări că au fost doar pagube materiale în urma accidentului şi se lucrează deja la repararea conductei.
Crește preţul gazelor naturale în Europa. Probleme cu livrările ruseşti
Preţul de referinţă la gazele naturale în Europa a urcat luni, după ce fluxurile ruseşti către Germania printr-o conductă cheie au scăzut la zero în weekend, transmite Bloomberg, mai scrie Agerpres.
Potrivit operatorului de reţea Gascade, livrările de gaze naturale ruseşti către Germania la punctul de intrare Mallnow au scăzut la zero sâmbătă. În schimb, conducta Yamal-Europe a trimis gaze în est, din Germania spre Polonia, iar acele fluxuri au crescut suplimentar luni.
Livrările prin gazoductul Yamal-Europe, una dintre rutele folosite de Gazprom pentru a livra combustibil în regiune, ar urma să fie plafonate luna aceasta, după ce grupul rus a rezervat doar 35% din capacitatea lunară oferită la Mallnow.
Preţul de referinţă la gazele naturale în Europa a crescut luni cu 15%, la 74,35 euro pentru un Megawatt oră, după ce vineri înregistraseră un declin de 16%, în urma cererii preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, adresată Gazprom, de a majora livrările de gaze spre Uniunea Europeană, după ce va umple depozitele interne. În pofida scăderilor recente, cotaţiile la gaze sunt totuşi de trei ori mai mari comparativ cu nivelul la care erau în urmă cu şase luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News