Bulevardul Neagu Djuvara. Consilierii PNL vor ca un bulevard din București să poarte numele istoricului
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Grupul consilierilor generali PNL a înaintat CGMB propunerea de atribuire a denumirii de bulevardul Neagu Djuvara segmentului din Şoseaua Virtuţii cuprins între bd. Constructorilor şi Splaiul Independenţei, în semn de preţuire pentru activitatea culturală în interesul ţării desfăşurată de istoric. 

"Neagu Djuvara a fost unul dintre primii istorici care au reuşit să apropie tinerii de istoria neideologizată, oferindu-le modele reale, nu confecţionate în laboratoarele politicii. Li s-a adresat în mod sincer, aducând după momentul decembrie 1989 istoria la statutul pe care îl merita, eliberând-o de rolul de instrument de propagandă. În contextul sărbătoririi Centenarului, oameni ca Neagu Djuvara care au iubit România, chiar şi din exil, închinându-şi existenţa pentru a-i scrie istoria, ar trebui preţuiţi şi omagiaţi. Memoria unui astfel de om, a cărui iubire de-o viaţă a fost istoria, trebuie menţinută vie, pentru a inspira generaţiile viitoare", se arată într-un comunicat transmis marţi  de grupul consilierilor generali PNL. 

Potrivit acestora, atribuirea denumirii de bulevardul Neagu Djuvara segmentului din Şoseaua Virtuţii cuprins între bd. Constructorilor şi Splaiul Independenţei, sector 6, este "un gest civic de cinstire a patriotismului diplomatului şi istoricului Neagu Djuvara".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel