Data publicării:

Bulai şi Vâlcu, despre vinovaţii fără vină de la Untold. "N-am treabă cu festivalul în sine, ci cu cei care răspund de organizare. Şi drogurile pot aduce bani oraşului, asta nu-i o scuză!"

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video
captură video
Alfred Bulai şi Val Vâlcu au venit cu noi observaţii pe marginea subiectului Untold şi i-au tras la răspundere pe organizatorii care au permis desfăşurarea pe scenă a anumitor numere "artistice" cu versuri obscene.

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai şi-au dat din nou întâlnire pentru a lua la puricat cele mai recente evenimente din ţară. Nu se putea ca festivalul Untold să treacă neobservat, într-o paralelă cu numerele de stand-up comedy din România de astăzi, cele mai multe marcate de limbaj vulgar.

Vâlcu a venit cu primul comentariu: Era o reclamă - "Vino să faci parte din mulţime!" Sigur, acum unii o să spună "din mulţimea vidă" după ce au participat la Untold. Nici nu ştiu... să le numesc cântece?

Alfred Bulai a completat: Mda... ăsta e nivelul, din păcate. Acum trebuie să spunem că obscenităţile, abjecţiile şi multe lucruri care sunt departe de lumea civilizată au pătruns masiv în spaţiul public după '90. Au fost şi alte formaţii care aveau înjurătura ca un "cuvânt de spirit", ca să zic aşa. Avem, pe de altă parte, stand-up-ul în România care e promovat şi la televizor. E adevărat, sunt câţiva foarte buni, dar o mare parte din cei care fac stand-up înţeleg că dacă spui o obscenitate lumea râde. De fapt, n-au niciun tâlc, nicio poveste, repet -  e o masă mare de oameni care fac asta. Este un nivel la care s-a ajuns...

Acum, eu n-am o treabă cu publicul care merge la asemenea festivaluri. Întotdeauna, tinerii au fost vrăjiţi de mulţime, de faptul că e întuneric, că se duc acolo, mai fumează, beau, acum e moda şi cu drogurile... e o discuţie întreagă. Dar problema mea este cu organizatorii. Adică, totuşi, cei care răspund în primul rând sunt cei care organizează, să ne-nţelegem! Nu e de vină publicul. Sunt convins că nu s-au dus mii şi mii de oameni acolo ca să-l audă pe unul cum înjură, s-au dus pentru multe melodii de pe acolo. Sigur că nu e genul meu, dar nu depreciez în sine. E o opţiune culturală a fiecăruia.

Din păcate, cei care ar trebui să răspundă sunt tocmai cei care se laudă cu acest gen de evenimente. Adică domnul Boc, organizatorii de pe la Cluj. I-a mai criticat acum după ce s-a prins că e... E om politic, nu? Totuşi, cineva le-a dat avize, ştia ce se întâmplă.

Val Vâlcu a intervenit: Da' de ce să nu dea? Iartă-mă... aduce bani oraşului, taxe, fee-urile pentru cazare explodează...

Alfred Bulai: Şi drogurile pot să aducă bani pentru oraş! Ăsta-i un motiv? Sunt multe lucruri care pot aduce bani. Criteriul moralităţii nu e dat după bani, ci după nişte principii şi nişte valori. Adică... stai puţin! Mesajele discriminatorii, insultele etnice... nu ştiu dacă sunt ok, e Codul Penal acolo!

Emisiunea completă, aici:

                   

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel