Budinca de orez este un desert iubit atât de cei mici, cât și de cei mari. Nu este o rețetă greu de preparat, iar aromele sale îl vor îmbia până şi pe cel mai exigent iubitor de dulce. Astfel, nu doar că te vei putea bucura de o "prăjitură" de casă, dar vei reuşi să le faci şi o surpriză extrem de plăcută celor dragi.
Ingrediente
180 g orez prefiert
500 ml apă
500 ml lapte călduţ
250 ml lapte rece
3 ouă
1 praf nucşoară
1 praf sare
250 g zahăr
1 lingură unt
Vezi și: Prăjitura "POȘETA ELENEI UDREA". Desertul fin și delicios pentru weekend. Nu e o glumă!
Prăjitura Alexandra. Deliciu cu budincă și căpșune. Rețeta de senzație
Pentru decor:
3 linguri zahăr
Cum se prepară
Într-o crăticioară se pun orezul, apa şi sarea şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere. În acest moment, se acoperă crăticioară cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 10 minute. Se adaugă laptele cald, se acoperă din nou cu capacul şi se lasă la fiert încă 10 minute. Se trage apoi crăticioara de pe foc şi se pune nucşoara, potrivit retete.unica.ro.
Cât fierbe orezul, într-un castron se amestecă ouăle, zahărul şi laptele rece până ce se topeşte zahărul. Apoi, acest amestec se pune în orezul fiert în apă. Un vas de cuptor se unge cu puţin unt şi se toarnă amestecul de orez. Se pune deasupra restul untului şi se dă la cuptorul preîncălzit pentru 5 minute. După acest timp, se presară zahărul şi se mai lasă 5 minute la cuptor pentru ca acesta să se topească.
Vezi și: Prăjitura Coca Cola. Desertul fabulos care merită încercat. Este delicios!
Budincă de pâine. Rețeta surprinzător de gustoasă
Varianta clasică de budincă
Dacă preferi budinca în varainta clasică, poți încerca această rețetă cu vanilie:
Ingrediente
135 g zahăr
50 g faina
3 ouă bătute
500 ml lapte
esenţa de vanilie
2 linguri de unt moale
un vârf de sare
Cum se prepară
Într-o crăticioară medie, combină zahărul, făina şi sarea. Adaugă ouăle şi laptele, amestecând bine, potrivit retetepractice.ro. Pune cratiţa la foc mic, amestecând constant. Când budinca de vanilie începe să se întărească, opreşte focul, adaugă esenţa de vanilie şi untul, continuând să amesteci pentru 2-3 minute, până când untul s-a topit. Se decorează cu fructe sau se pudrează cu puţină scorţişoară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Prinţul Harry se întoarce în Anglia
- Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Zodia care primeşte "un strop suplimentar de carismă"
- Situaţia în care mulţi şoferi se încurcă. Cine are prioritate la intrarea pe banda din mijloc pe o şosea cu trei benzi pe sens
- Primăria Deva cere daune materiale și morale pentru zilele în care telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii nu a mers
- Un bărbat din Giurgiu este proprietarul motocicletei Regelui Mihai I şi a unei maşini ca cea folosită de comisarul Moldovan
- Ministra Muncii: România s-a angajat că va renunţa la posibilităţile de pensionare anticipată
- Chirieac: „Adevărata miză în cazul candidaturii lui Burduja”. Analistul „traduce” și gestul subtil făcut astăzi de Firea în legătură cu Marcel Ciolacu
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- Capcanele pentru turiștii care vizitează Londra. Româncă stabilită în capitala Angliei: Te trezeşti că ai dat 20 de lire. Gata, ai sărit din buget!
- Liliecii, mamiferele care ajută agricultura din România. În SUA, au eradicat malaria