Data publicării:
Budincă de ciocolată din doar 3 ingrediente, fără gelatină și zahăr
Puteți prepara rapid și ușor o budincă gustoasă de ciocolată, fără gelatină sau zahăr.
Încercați această rețetă cu adevărat simplă și delicioasă pentru un desert cu lingură. Budinca de ciocolată este un deliciu pentru cei care nu vor să stea prea mult în bucătărie.
Este nevoie de doar 3 ingrediente, câteva minute pentru a o prepara și câteva ore la frigider. Rețeta de azi este vegana, nu conține gelatină alimentară și nu are zahăr.
Pentru a pregăti această budincă veți avea nevoie de:
150 grame de ciocolată neagră,
380 ml lapte vegetal la alegere,
15 grame amidon de porumb sau de cartofi,
ulei vegetal pentru a peria matrița.
Dozele indicate vă permit să faceți 3 budinci medii. Puteți folosi orice ciocolată doriți cu orice procent de cacao.
Prepararea rețetei
Într-o cratiță se toarnă laptele vegetal, amidonul de porumb și se amesteca cu ajutorul unui tel până când amidonul se topește bine. Acest pas este esențial pentru a evita formarea de cocoloașe.
Între timp, tăiați ciocolata în bucăți mici. Aduceți cratița pe aragaz, la foc mediu, amestecând constant. În cel mai scurt timp, amestecul va începe să se îngroașe, devenind cremos. Se adaugă ciocolata tăiată anterior, se oprește focul și se amestecă în continuare până se încorporează perfect.
Nu mai aruncați cojile de ceapă: le puteți folosi pentru a da aromă bucatelor
Luați formele pentru budincă, alternativ, căni de ceai sau pahare și ungeți-le cu ulei. Turnați amestecul în formele pregătite și puneți-le în frigider.
Lăsați budinca să se odihnească și să se răcească timp de cel puțin 3 ore. După acest timp, trebuie doar să o serviți. Luați o farfurie și întoarceți forma cu susul în jos. Cu câteva atingeri ușoare, se va desprinde. Budinca de ciocolată este gata. Poftă bună!
Vezi și:
Dacă aveți un borcan de dulceață în cămară, preparați acest desert parfumat
Dacă aveți un borcan de dulceață delicioasă, atunci ar trebui să pregătiți un desert foarte simplu și în același timp foarte gustos.
Puteți face o prăjitură cu brânză și cu gem sau cu dulceață. Nu vă fie frică să experimentați!
Veți avea nevoie de:
dulceață - 100 grame,
brânză de casă - 200 grame,
făină de grâu - 1 cană,
ouă - 2 bucăți,
zahăr - 2 linguri,
praf de copt - 1 linguriță,
unt - 50 grame.
Rețeta, pas cu pas
Combinați brânza, dulceața și zahărul într-un castron adânc. Adăugați ouăle. Se toarnă untul topit și se amestecă totul până la omogenizare, folosind un mixer.
Cea mai rapidă și mai ușoară omletă italiană: amestecă toate ingredientele și dă-le în cuptor
Se completează cu făina de grâu cernută și praful de copt. Amestecați bine toate ingredientele.
Puneți aluatul într-o tavă de copt. Trimiteți desertul în cuptorul încălzit și coaceți prăjitura, la 180 de grade, circa 40 de minute.
Prăjitura cu brânză și dulceață este gata. Se presară cu zahăr pudră și se decorează cu frunze de mentă. Poftă bună!
Vezi și:
Clătite ușoare, preparate după rețeta „Trei pahare”. Un desert incredibil de gustos
Astăzi vă propunem o rețetă delicioase de clătite - „Trei pahare”. Dacă veți face măcar o dată clătite după această rețetă, le veți coace așa mereu.
Pentru rețeta de clătite „Trei pahare”, veți avea nevoie de următoarele produse:
făină - 1 pahar,
chefir - 1 pahar,
lapte - 1 pahar,
ou - 1 bucată,
zahăr - 1 lingură,
sare - 1/2 linguriță,
praf de copt - 1 linguriță,
ulei de floarea soarelui - 1 lingură.
Rețeta, pas cu pas
Turnați un pahar de făină într-un castron, adăugați 1 lingură de zahăr, 1/2 linguriță de sare, 1 lingură de praf de copt și amestecați. Acum, spargeți 1 ou.
Se toarnă 1 pahar de chefir și se amestecă până la omogenizare, astfel încât să nu fie cocoloașe.
Brioșe, gata în câteva minute! Sunt atât de bune, încât nu va rămâne nimic pe masă
Turnați 1 pahar de lapte și amestecați din nou. Completați cu o lingură de ulei de floarea soarelui și amestecați. Aluatul este gata.
Acum începeți să prăjiți clătite. Pentru prima clătită ungeți tigaia cu ulei. Când s-a încins, puneți un polonic de aluat și faceți prima clătită.
Când o parte s-a rumenit, răsturnați-o și prăjiți-o cealaltă parte. Așa coaceți toate clătitele și serviți-le la masă cu dulceață sau le puteți umple cu brânză. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News