Budăi spune ce se discută pe grupurile PSD după anunțul lui Iohannis legat de Cioloș
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Deputatul PSD Marius Budăi a reacționat, luni seară, după ce președintele Klaus Iohannis a decis să îl desemneze pe liderul USR, Dacian Cioloș, să formeze un nou guvern.

„Eu vă spun acum că nu va fi așa ceva, nu vom vota sub nicio formă! Au fost deja primele discuții între noi, pe grupurile noastre. Se va lua, bineînțeles, o decizie în forurile statutare, dar nu. E exclus să votăm”, a spus Marius Budăi, luni seară, într-o intervenție la Antena 3, în cadrul emisiunii lui Răzvan Dumitrescu, „Subiectiv”. „Nu putem face așa ceva”, a subliniat Marius Budăi.

„Este și o capcană întinsă USR, să știți”, a mai spus acesta, adăugând: „Este o capcană astfel încât să pice Cioloș în Parlament și președintele să-l poată nominaliza din nou pe Florin Cîțu și atunci să vedem cum îi strânge cu ușa pe cei de la USR, să fie totuși într-o majoritate și să aibă un Guvern. Dacă nu, vom vedea invers, cum USR pune un premier de la PNL.”

Reacția PSD după anunțul președintelui Klaus Iohannis: Rocadă în alianța pierzătorilor

„Rocadă în alianța pierzătorilor” este mesajul social-democraților după ce președintele Klaus Iohannis a decis să îl desemneze pe liderul USR, Dacian Cioloș, să formeze un nou guvern.

„Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice. Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a spus Klaus Iohannis după consultările de la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare.

Florin Cîțu: Dacian Cioloș are acum posibilitatea să negocieze cu PSD și AUR

PNL va discuta cu Dacian Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR, a transmis liderul PNL, Florin Cîțu.

„Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil”, a spus Florin Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu a afirmat că PNL va discuta cu Dacian Cioloș, „după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR”.

Potrivit lui Florin Cîțu, marți PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel