Bucureștiul revine la normal chiar din MAI? Prefectul atenționează că suntem în zona de pericol, dar dă și o veste BUNĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay
Bucureștiul a ajuns astăzi la o rată de infectare de 2,42. Ziua a venit cu noi relaxări, iar luna mai ar putea aduce și mai multe vești bune, după cum a anunțat prefectul Capitalei. 

Sălile de spectacole și restaurantele s-au deschis de astăzi la interior, la o capacitate de 30%, după ce rata de infectare a scăzut sub 3 la mie. Prefectul Alin Stoica a afirmat, într-o intervenție la Digi24, că ”sperăm să ajungem la 1,5 la mie și atunci am putea să avem și alte măsuri de relaxare”. El a făcut apel la cetățeni să înțeleagă că ”încă suntem în zona de pericol, în zona galbenă”. 

Despre momentul în care vom ajunge la o rată de infectare de 1,5 la mie, prefectul Capitalei subliniază că nu are o astfel de proiecție, completând: ”sperăm să se întâmple în cursul lunii mai”

În același timp, Alin Stoica a precizat că urmează să fie deschise și alte centre de vaccinare drive-thru în sectoarele Capitalei, începând din 10 mai, ceea ce va duce la creșterea procentului de vaccinare în București și nu numai.

Când rata de incidență va fi mai mică sau egală cu 1,5 la mie, intrăm în scenariul verde, iar asta vine la pachet cu deschiderea la interior la capacitate de 50% în intervalul orar 06:00 - 22:00, dar și evenimente în aer liber cu 300 de persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel