Bucureștiul în scenariul verde. Prefectul Alin Stoica, noi măsuri de relaxare
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Rata de infectare a scăzut în Bucureşti sub 1,5 la mie. În aceste condiţii, Capitala ar urma să intre în scenariul verde, fiind aşteptate noi măsuri de relaxare.

"Trebuie să privim totuşi cu prudenţă lucrurile şi să vedem dacă, şi astăzi şi mâine de dimineaţă, se vor menține aceşti indicatori. Dacă se vor menţine, putem spunem că vom intra în scenariul verde şi vom convoca Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. În această situaţie, putem să vorbim despre trecerea în scenariul de funcţionare cu 50% din capacitate pentru sălile de spectacole, pentru cinematografe, pentru restaurante la interior. Am putea să vorbim despre spectacole de tip drive-in şi despre spectacole în aer liber cu 300 de spectatori", a spus Alin Stoica la Antena 3.

"De la 1 la mie, intrăm pe scenariul verde la şcoli, adică toţi copiii pot merge fizic la școală", a mai spus prefectul Capitalei.

Cât despre momentul în care vom putea renunța la măști în parcuri, acesta a spus: "Este un lucru pe care toţi îl aşteptam. Eu cred că se va întâmpla abia după ce vom avea o bună parte din populaţie vaccinată, peste 50%-60%".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel