Data publicării:

Bucăți de grindină de 19 centimetri au căzut în Italia. Este un record pentru Europa

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pexels
Pexels
Vremea capricioasă face prăpăd în Europa, care se luptă, pe de-o parte, cu urmările caniculei, pe de altă parte, cu urmările furtunilor însoțite de fenomene severe, precum grindină de mari dimensiuni sau vântul cu viteze total neașteptate. 

Bucăţi de grindină cu diametrul de 19 centimetri, un record pentru Europa, au căzut luni în nordul Italiei, conform unui anunţ făcut marţi de Laboratorul European pentru Furtuni Severe (European Severe Storms Laboratory - ESSL), transmite agenţia italiană ANSA.

Grindina care a lovit la Azzano Decimo, în apropiere de Pordenone, avea diametrul de 19 centimetri, doborând recordul european anterior, de 16 centimetri în diametru, înregistrat tot în Italia la 19 iulie, la Carmignano di Brenta, în apropiere de Veneţia.

Recordul mondial este deţinut de bucăţi de grindină cu diametrul de 20,3 centimetri ce au căzut în 2010 în statul american Dakota de Sud, mai precizează ANSA. 

În același timp, este în vigoare o alertă de călătorie în Italia. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Italiană că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, programul zborurilor de pe aeroportul Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini şi Falcone - Borsellino este afectat, de miercuri până duminică, din cauza incendiilor înregistrate.

MAE arată că se recomandă călătorilor să contacteze companiile aeriene, să verifice mesajele transmise de operatorii de zbor prin mesaj telefonic/poşta electronică, precum şi să consulte paginile de socializare ale Consulatului României la Catania, Aeroportului din Catania şi Aeroportului din Palermo, pentru actualizări. Citește aici mai mult

Amintim, din rândul fenomenelor extreme, că Elveția a fost lovită de o tornadă asociată cu o furtună, iar viteza înregistrată a vântului a fost de 217 km/h. 

Citește aici: Prăpăd în Elveția: Tornadă asociată cu o furtună. Au măturat La Chaux-de-Fonds cu rafale de vânt de 215 km/h - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel