Data actualizării:
Data publicării:

Bucătarul lui Putin: Dacă mă băgați la închisoare, o să mă bucur, pentru că o să pot să mă înscriu voluntar în rândul trupelor Wagner

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Evgheni Prigojin, cel supranumit bucătarul lui Putin, spune că dacă va fi băgat în închisoare se va putea înscrie ca voluntar în trupele Wagner.

Recent, Aleksandar Vučić, președintele Serbiei, a cerut Rusiei să înceteze să mai recruteze cetățeni sârbi pentru a lupta în războiul din Ucraina alături de trupele Wagner.

„De ce tu, de la Wagner, suni pe oricine din Serbia când știi că este împotriva reglementărilor noastre?“, a spus Vučić într-o emisiune.

CITEȘTE ȘI     -    Morawiecki somează Germania să trimită tancuri Leopard către Kiev: Inacceptabil! Dacă nu vor, vom forma o coaliție de țări care va ajuta Ucraina cu echipamente și tancuri moderne

Prigojin neagă acuzațiile

Evgheni Prigojin a negat acuzațiile președintelui Serbiei și a spus că, în cazul în care va ajunge la închisoare pentru acest lucru, se va putea înrola în trupele Wagner pentru a putea lupta în războiul din Ucraina:

„Cred că este dreptul lor deplin să facă recrutări. Cu cât mai mulți trimit, cu atât mai mulți o să omorâm. Eu nu recrutez sârbi. Oamenii care vin în gruparea Wagner își urmează propria conștiință.

Nu mă deranjează deloc dacă se va deschide un proces penal împotriva mea. De asemenea, dacă voi fi băgat la închisoare, o să mă bucur, pentru că o să mă pot înscrie voluntar în rândul trupelor Wagner“, a scris Evgheni Prigojin, bucătarul lui Putin, pe VK.

În urmă cu două zile, Statele Unite ale Americii au desemnat grupul Wagner drept „organizație criminală transnațională”, care  care continuă să comită atrocități pe scară largă și abuzuri ale drepturilor omului.

De asemenea, în decembrie, mercenarii Wagner s-au înregistrat în Federația Rusă ca firmă de consultanță, având ca obiect de activitate „consultanţa în management”, fără a menționa activităţile paramilitare, potrivit ministerului britanic al Apărării. În prezent, grupul Wagner dispune de 50.000 de militari în Ucraina și a devenit o „componentă-cheie” a invaziei declanșată de Rusia în februarie 2022.

CITEȘTE ȘI     -    Rusia justifică urcarea sistemelor Panțîr cu macaraua pe clădirile din Moscova: Au fost efectuate exerciții de apărare antiaeriană / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel