Bucătarii experimentați adaugă un praf de zahăr în salata de legume. Ești curios să afli de ce fac asta?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Bucătarii experimentați adaugă un praf de zahăr în salată de legume. Sursa foto: freepik.com
Bucătarii experimentați adaugă un praf de zahăr în salată de legume. Sursa foto: freepik.com
Majoritatea bucătarilor amatori asezonează întotdeauna salata de legume doar cu ulei de măsline.

Bucătarii profesioniști însă adaugă în salată și puțin zahăr. S-ar părea că ingredientul dulce nu trebuie pus în salată. Dar, de fapt, zahărul granulat poate transforma o salată banală într-o adevărată capodoperă culinară. 

Zahărul este indispensabil în salată dacă unul dintre ingrediente nu este suficient de copt. Acest lucru este caracteristic roșiilor, care de multe ori se dovedesc a fi acre.

De ce aluatul cu drojdie nu crește: gospodinele cu experiență au dezvăluit principalele greșeli

Adăugarea unei cantități mici de zahăr în salată va ameliora gustul roșiilor acre. Gustul acru va dispare. Totodată, dacă nu vei exagera cu zaharul granulat, gustul de dulce nu se va simți în salată.

Astfel, ingredientul dulce vă „înmuia” gustul roșiilor din salată. Ca urmare, salata de legume va fi  mult mai aromată. Dar dacă roșiile sunt dulci, atunci nu ar trebui să folosești zahăr în salată.

Salată de varză: secretele pregătirii unei gustări suculente și gustoase 

Salata de varză se prepară destul de simplu și este și ieftină. Cu toate acestea, multe gospodine nu reușesc să facă un aperitiv la fel de reușit ca bucătari profesioniști. Există mai multe secrete în prepararea salatei de varză, datorită cărora veți reuși să pregătiți o salată perfectă ca la restaurant.

Pentru a face salata de varză, ai nevoie de:

600 grame de varză;

100 grame de morcovi;

1 lingură de zahăr,

jumătate de linguriță de sare,

1,5 lingură de oțet de 9%,

3 linguri de ulei vegetal rafinat.

 Modul de preparare

În primul rând, varza se toacă, se sărează și se zdrobește puțin cu mâinile. Dacă varza este tânără, atunci nu trebuie zdrobită, deoarece va lăsa prea prea multă zeama. Varza se lasă să se odihnească 15 minute.

Morcovul dulce și portocaliu se dă prin răzătoare. Adaugă morcovul ras în varză, împreună cu zahărul și oțetul. Salata se dă în frigider pentru 10 minute.

Îți este lene să uzi plantele de interior? Apelează la trucul gospodinelor istețe

După cele 10 minute, se adaugă ulei, se amestecă și salata se dă iar în frigider pentru o jumătate de oră. Salata poate fi păstrată la frigider și câteva zile: gustul ei se va îmbunătăți.

Salata de varză este ușoară, suculentă și parfumată. Se potrivește bine cu preparatele din carne sau cartofi. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel