Bubble tea sau ceaiul ca o prăjitură. Cum îl poți prepara acasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Bubble tea sau ceaiul cu perluțe este o invenție culinară apărută în Taiwan, în urma unei întâlniri plictisitoare. 

Bubble tea este o rețetă de ceai taiwanez care a apărut în Taichung, la începutul anilor 1980. Sunt mai multe relatări despre cum a fost creat acesta, iar una povestește despre Lin Hsiu Hui, managerul unei cafenele din oraș. Aceasta, plictisită de o întâlnire la care participa, și-a vărsat biluțele de tapioca în ceaiul său cu lapte. De aici, i-a venit ideea unei noi băuturi cu gheață. 

Rețeta clasică conține ceai negru, de preferat macerat, zahăr brut și lapte. Laptele normal poate fi înlocuit cu cel vegetal, de cocos sau orez, ori poate lipsi, dacă ceaiul este destul de aromat. În baza de ceai se adaugă perluțe de tapioca negre, asemenea rețetei originale, cuburi de gelatină din fructe sau perluțe umplute cu sos dulce cu aroma preferată. Acestea se pot realiza acasă, sau se pot achiziționa online. 

Băutura se servește cu gheață și un pai mai mare, prin care perluțele de tapioca cu gust caramelizat să poată trece. Tapioca mai este folosită și pe înghețată sau prăjituri, pentru textura și aroma sa care poate fi ușor influențată de produsul de bază. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel