Broșura de admitere la liceu 2023 va fi publicată pe 8 mai
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Ședințele cu părinții pentru consilierea la înscriere și alegerea liceului pot avea loc și online, între 15 mai și 9 iunie. 

Broșura de admitere la liceu 2023 urmează să fie publicată de către inspectoratele școlare în data de 8 mai, potrivit calendarului oficial. Acest lucru înseamnă că elevii de clasa a VIII-a vor putea să afle numărul locurile la liceu și în învățământul profesional, pe specializări și ultima medie de anul trecut.

Conform calendarului de admitere la liceu, pe 8 mai 2023 sunt prevăzute următoarele: stabilirea codurilor pentru fiecare unitate de învățământ liceal pe filiere, profiluri, specializări/domenii de pregătire; tipărirea broșurii care cuprinde informațiile despre admitere, precum și postarea broșurii pe site-urile inspectoratelor școlare.

În perioada 8-12 mai, are loc transmiterea în unitățile de învățământ gimnazial a broșurilor pentru admiterea la liceu. În aceeași perioadă, inspectoratele școlare vor transmite școlilor gimnaziale lista cu centrele de înscriere și unitățile de învățământ arondate fiecărui centru.

Vezi aici calendarul complet al admiterii la liceu 2023

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a fost primul inspectorat școlar care a publicat primul volum al broșurii pentru admiterii în învățământul liceal, pentru anul școlar 2023-2024, adică recomandări pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională 2023, cât și pentru completarea fișei de înscriere la admiterea la liceu. – Mai multe detalii aici

La nivel național, ședințele părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere și a planului de școlarizare, organizate la unitatea de învățământ sau prin mijloace electronice de comunicare, au loc în perioada 15 mai – 9 iunie.

Reamintim că media claselor V-VIII nu mai este luată în calcul pentru admiterea, potrivit ordinului privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024. Acum, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel