Broasca râioasă curcubeu, redescoperită în Munţii Borneo
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
broasca curcubeu
broasca curcubeu

Au fost făcute publice primele fotografii ale broaştei curcubeu, redescoperită de savanţi în munţii din insula Borneo. Din anul 1924 niciun exemplar din această specie nu mai fusese văzut, informează

Cercetătorii au găsit trei exemplare ale broaștei într-o expediție, care nu a fost prima de acest gen în căutarea amfibianului, deși a fost prima încununată de succes. Savanții au fost fericiți să afle că specia nu a dispărut, mai ales că erau gata să abandoneze orice speranță de a o găsi.

În ultimii ani, organizația Conservation International a pus broasca pe lista celor mai dorite 10 broaște, temânde-se chiar că a dispărut. Exemplarele au fost fotografiate, dat fiind că până acum existau numai ilustrații făcute de exploratori în 1924. Broaștele, un mascul, o femelă și un pui, măsurau până la 5,1 cm în lungime.

Locul exact al descoperirii nu a fost făcut public, de teama braconierilor. Conservaționiștii sunt de părere că animalele pe cale de dispariție din Borneo sunt amenințate de braconieri și de pierderea habitatului ca urmare a construcțiilor omenești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel