Brioșele cu carne sunt delicioase atât calde, cât și reci. Sunt fragede și suculente. Brioșele sunt perfecte pentru o masă festivă sau pentru masa de prânz.
Ingredientele de care ai nevoie:
pui tocat - 300 grame,
ou - 1 bucată,
morcovi - 1 bucată,
cartofi - 1 bucată,
ceapă - 1 bucată,
sare și piper după gust,
mărar - după gust.
Prepararea, pas cu pas
Pune carnea tocată într-un bol, adaugă ou și amestecă. Spală și curăță legumele. Apoi, toate legumele se dau prin răzătoarea fină și se adaugă în bolul cu carene. Și mărarul se toacă mărunt și se pune în bolul cu carne. Asezonează cu sare și piper și amestecă bine.
Ți-a mai rămas șampanie de la petrecerea de Crăciun? Iată ce poți face cu ea. Două rețete delicioase
Forme se ung cu ulei. În fiecare formă se adaugă câte o lingură din compoziția pregătită. Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 35 de minute. Scoate cu grijă brioșele din forme și pune-le pe un platou de servire.
SFAT: Se poate folosi orice carne. Dacă nu ai forme de silicon, poți cumpăra forme de hârtie (de unică folosință). Dacă umplutura se lipește de mâini, umeziți-le cu apă rece.
Brioșele se potrivesc cel mai bine cu salate. Înainte de a pune brioșele la cuptor, poți presăra deasupra brânză și decora și felii de roșii sau ardei. Poftă bună!
De asemenea, poți face și brioșe super moi de vanilie? Iată o rețetă minunată!
Prepararea acestor brioșe va fi rapidă și ușoară. Aceste dulciuri vor fi iubite de toată lumea. Sunt perfecte de savurat la micul dejun, dar și în alte momente ale zilei.
Aluatul se poate face folosind următoarele ingrediente:
240 grame de făină,
125 ml ulei,
10 grame praf de copt,
1 linguriță de extract de vanilie,
3 ouă,
125 ml lapte,
½ linguriță de sare,
125 de grame de zahăr.
Procedura de preparare
Sparge ouăle într-un bol și mixează-le împreună cu zahărul. După ce obții o consistență netedă, adaugă uleiul, laptele, extractul de vanilie și amestecă cu un tel. Făina, praful de copt și sare se adaugă și ele în amestecul de ouă.
Uniformizează totul cu mixerul până obții un aluat fără cocoloașe și omogen. Pregătește formele de brioșe și unge-le cu puțin ulei. Toarnă aluatul în formele de brioșe, având grijă să le umpli trei sferturi.
Salată de țelină cu nuci și brânză: o rețetă foarte interesantă
Brioșele se coc circa 20 de minute la o temperatura de 180 de grade. Când sunt gata, scote-le din cuptor și lasă-le să se răcească la temperatura camerei. Vor fi foarte moi și parfumate. Savurează-le după cină sau după prânz, dar și ca gustare. Dacă sunt asociate cu ceai sau cafea, sunt cu adevărat formidabile. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Modificarea adusă de Guvern pentru cei care locuiesc la bloc. Se schimbă modul de calcul și costurile pentru consumul de energie termică
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Mișcarea care va reduce drastic numărul de cancere în România. Ce e Programul Horizon. Aflăm totul de la europarlamentarii Dreapta Unită
- BANCUL ZILEI: Bulă, test la școală
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- 97% din deșeurile din România sunt de proveniență industrială. Adevărul care doare: De aici luăm infringement-uri
- Detalii din culisele filmului Kingdom of Judas, prima producţie românească vorbită în limba engleză
- Lazea (BNR) spune că nivelul de trai din România nu mai crește. Ciuvică: Bate și el câmpii