Data publicării:

Brioșe cu afine, un desert sănătos și delicios. Sunt gata rapid! Rețetă de Raluca Rotariu

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi un desert delicios: brioșe cu afine. 

Alegeri prezidentiale 2024

Din această rețetă ies 12 brioșe delicioase. Timp de preparare: 50 minute.


Ingrediente: 


3 banane


2 ouă 

150g făină fără gluten 


scorțișoară


un pliculeț de praf de copt


o mână de afine



Mod de preparare: 


Preîncălzim cuptorul la 190 de grade. Cu ajutorul unei furculițe pisăm bananele într-un bol până când acestea se transformă într-o pastă. Adăugăm cele două ouă și amestecăm cu un tel.


Adăugăm făina, praful de copt și 3 lingurițe de scorțișoară. Punem compoziția în forme de brioșe. Adăugăm câteva afine peste fiecare brioșă și amestecăm cu ajutorul cozii unei lingurițe pentru a ne asigura că acestea se încorporează în aluat. Lăsăm la cuptor pentru 40 de grade. Poftă bună!

VEZI ȘI: Paste fără gluten cu sos roșu, rețetă de Raluca Rotariu. Ingredientul opțional care schimbă totul în farfurie

Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi o rețetă delicioasă: paste fără gluten cu sos roșu. Este o rețetă ideală pentru femeile cu endometrioză, dar și pentru persoanele care vor să înceapă să mânănânce sănătos.

În rândurile de mai jos, Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, ne spune cum să pregătim paste fără gluten cu sos roșu.

Rețetă paste fără gluten cu sos roșu

Porții: 2

Timp de preparare: 30 de minute


Ingrediente: 

250g paste fără gluten

80g piure de tomate

4 căței de usturoi 

4 linguri de unt clarificat/ulei de măsline

o linguriță de busuioc

o linguriță de oregano

o linguriță de sare 

o linguriță de piper 

Opțional: o lingură de fulgi de drojdie inactivă.

Mod de preparare:

Într-o oală punem la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Avem grijă să nu scurgem pastele înainte de a păstra două polonice din apa în care au fiert acestea. Punem la încins untul clarificat sau uleiul de măsline într-o tigaie. Curățăm cățeii de usturoi, îi tăiem în felii subțiri și îi adăugăm peste unt.

ÎI lăsăm la călit timp de 3-4 minute la foc mediu-mic. Adăugăm peste ei piureul de tomate și amestecăm timp de 2 minute, până când acesta se încălzește. Adăugăm cele două polonice din apa în care au fiert pastele și amestecăm totul până când obținem o compoziție omogenă. Lăsăm sosul la foc mic timp de 4 minute și amestecăm din când în când pentru ca acesta să nu se prindă. Oprim focul și adăugăm condimentele. Amestecăm sosul cu pastele și presăram deasupra fulgii de drojdie.

VEZI AICI POZE CU REȚETA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel