Ingrediente
- 5 ouă
- 120 g zahăr
- un praf de sare
- vanilie
- 50 g ulei
- 150 g făină
- 250 g afine
- coajă de lămâie
Cum se prepară
Într-un castron se sparg ouăle întregi. Se adaugă zahărul, vanilia (sau zahărul vanilat) şi un praf de sare şi se mixează la viteză mare (câteva minute) până ce obţinem o spumă consistentă şi deschisă la culoare, scrie savoriurbane.com. După aceea, adăugăm uleiul şi mixăm scurt cât să se încorporeze. În final, turnăm în amestec şi făina cernută, încorporând-o delicat cu spatula (nu cu mixerul!), cu mişcări largi de sus în jos (ca la pandişpan). Tot acum punem şi răzătura de lămâie.
Afinele se spală şi se scurg, se lasă la uscat. Dacă folosiţi fructe congelate, va trebui să le lăsaţi la dezgheţat şi să le scurgeţi bine într-o strecurătoare. Adăugăm şi afinele în compoziţie, păstrând în jur de 50 de bucăţi pentru a le pune decor deasupra. Cu un polonic mic se adaugă compoziţia în hârtiuţele speciale pentru brioşe, pregătite în forma de 12 buc brioşe. Din afinele păstrate pentru decor se aşază câte 3 deasupra fiecărei brioşe.
Tava se introduce în cuptorul preîncins la 180° C. Brioşele se coc 10 minute la 180° C şi alte 6-8 minute la 170° C. Când sunt gata, se scot imediat din forma metalică şi se lasă la răcorit pe un grătar de bucătărie. După răcorire, se pot transfera pe platou.
BONUS: Brioșe cu banane
Ingrediente
- 2 banane foarte coapte
- 2 ouă
- 80 g unt
- 70 g zahăr
- 150 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 linguriță esență de vanilie
Pentru servit
- 2-3 linguri miere
- nuci măcinate
Cum se prepară
Într-un vas, se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat pentru a obţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle, se amestecă şi apoi se pun bananele mărunţite cu furculiţa. Se adaugă făina, esența de vanilie şi praful de copt şi se amestecă din nou, potrivit retete-unica.ro. Se ung formele de brioşe şi se umplu pe 3/4 cu aluat. Se dau la cuptor pentru 20 de minute. Brioșele coapte se lasă să se răcească în totalitate şi, pentru a le aduce la masă, se topeşte mierea la bain-marie. Se ung brioşele cu mierea cu ajutorul unei pensule, se presară nucile mărunţite şi lasă să se usuce puţin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Ce nu s-a văzut la vizita lui Marcel Ciolacu la Marea Moschee din Abu Dhabi. Imagini din spatele camerelor - Foto / Video în articol
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008