BREXIT. Theresa May regretă evitarea dezbaterilor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Theresa-May-discurs-vot-brexit
Theresa-May-discurs-vot-brexit
Premier britanic demisionar Theresa May a declarat că are regrete privind lipsa de dezbateri pe tema Brexitului înainte de alegerile anticipate din 2017. 

Theresa May a demisionat din fruntea conservatorilor luna trecută, după ce şi-a recunoscut înfrângerea într-o bătălie de doi ani pentru a convinge parlamentul să aprobe acordul pe care l-a convenit cu Bruxellesul pentru părăsirea UE.

"Am făcut tot ce am putut pentru o reuşită. Eram dispusă să discut cu (liderul opoziţiei) Jeremy Corbyn, dispusă să-mi sacrific funcţia de premier, să renunţ la slujba mea!", a declarat May pentru tabloidul The Daily Mail, în ceea ce pare a fi unul dintre ultimele sale interviuri ca prim-ministru.

"Am presupus în mod greşit că partea dură a negocierilor era cu UE, că parlamentul va accepta votul poporului britanic (în referendumul din 2016) şi vrea să rezolve acest lucru; că oamenii care şi-au petrecut întreaga viaţă făcând campanie pentru Brexit vor vota pentru a ne scoate din Uniune. Dar nu au făcut-o", a declarat ea pentru ziar.

Theresa May este de acord că ar fi trebuit să facă mai mult pentru a pune capăt 'polarizării între limbajul unui Brexit soft şi cel al unui Brexit dur' care i-a divizat pe conservatori şi laburişti, precum şi pe votanţii britanici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel