Braşov: Proiectul de construcţie a noii săli de sport din Făgăraş, blocat prin contestaţie în instanţă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Proiectul privind construirea unei noi săli de sport în municipiul Făgăraş, în valoare de aproximativ 6,5 milioane de lei, ce urmează să fie realizat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), cu fonduri guvernamentale, este blocat din cauza contestării în instanţă a procedurii de achiziţie pentru contractul de proiectare şi asistenţă tehnică, a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, Primăria Făgăraş.

"CNI a publicat pe SEAP procedura de achiziţie pentru contractul de proiectare şi asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia de lucrări în data de 9 mai, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 6 iunie (...) Termenul limită de finalizare a etapei de evaluare calificare/tehnică a fost 22 iulie, însă procedura de achiziţie a fost contestată în data de 8 octombrie. Primăria Făgăraş aşteaptă soluţionarea acesteia de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor în 15 zile de la înregistrare - cu posibilitate de prelungire conform legislaţiei în vigoare", se arată în comunicatul citat.

Conform proiectului, suprafaţa construită a viitoarei săli de sport de la Şcoala Gimnazială "Ovid Densuşianu" este de 1.045 mp, cu un regim de înălţime P+1, partea de la parter fiind dedicată sportivilor şi activităţilor desfăşurate de ei, iar partea de la etaj - dedicată spectatorilor.

De asemenea, sala este dimensionată astfel încât să poată fi utilizată pentru mai multe discipline sportive, existând marcaje cu distanţele de siguranţă aferente care permit practicarea mai multor sporturi: baschet, tenis sau volei.

Sala va dispune de o tribună cu 100 de locuri, vestiare pentru sportivi şi grupuri sanitare pentru public. Aceasta este destinată uzului didactic, dar va putea fi folosită şi în timpul vacanţelor sau weekend-urilor. Totodată, sala va putea fi utilizată şi pentru activităţi non-sportive de genul celor culturale sau recreative (serbări, prelegeri, expoziţii etc.).

Proiectul a fost aprobat în cadrul subprogramului Săli de sport, realizat prin cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social derulat de CNI, cu o valoare de 6.479.584 lei (fără TVA).

Vechea sală de sport a fost demolată în 2017, deoarece risca să se prăbuşească. A fost aleasă varianta construcţiei unei noi clădiri, după ce s-a constatat că refacerea celei vechi, de 80 de ani, ar fi costat mai mult - nu avea fundaţie, era zugrăvită cu humă, iar grinzile şi instalaţia de căldură prezentau probleme, a mai precizat sursa citată de Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel