Brânza de vaci nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Iată de ce
Brânza de vaci oferă organismului vitamine și minerale importante.
Brânza de vaci, un produs care se fabrică în multe moduri și poate fi achiziționat în diferite forme în funcție de conținutul de lapte și grăsimi, reprezintă o sursă importantă de minerale, precum calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, care joacă un rol vital în multe dintre funcțiile corpului.
Beneficii pentru sănătate
Îmbunătățește digestia
Brânza de vaci conține fosfor. Ajută la digestie, la producerea și extragerea energiei în celule.
Bogată în proteine
Cantitatea de proteine conținută în brânza de vaci este ideală pentru vegetarieni în furnizarea acestora cu cantitatea necesară de proteine zilnice.
Pentru femei gravide
Ele au nevoie de calciu, iar brânza de vaci este o sursă foarte bună.
Bogată în vitamine B
Complexul de vitamine B din brânza de vaci este util în diferite activități metabolice din corpul nostru:
– Vitamina B12 este necesară pentru buna funcționare a creierului și ajută la absorbția fierului.
– Riboflavina ajută la transformarea carbohidraților în energie.
– Acidul pantotenic acționează ca un sintetizator care ajută la formarea proteinelor, a grăsimilor, a carbohidraților și a aminoacizilor din corpul nostru.
– Niacina joacă un rol important în digestie, producția de energie și reducerea colesterolului.
– Folații ajută la dezvoltarea fătului, producerea globulelor roșii și menținerea sănătății inimii.
Menține nivelurile de zahăr din sânge
Brânza de vaci este o sursă bună de magneziu. În corpul uman, cea mai mare parte a magneziului este concentrată în oase. Magneziul acționează ca un catalizator în promovarea reacțiilor biochimice. Activează diferite enzime în organism, menține funcționarea musculară și nervoasă și susține sistemul imunitar. Ajută la menținerea nivelului zahărului din sânge și previne atacurile de inimă, notează eva.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News