Brad Pitt și-a schimbat meseria. Acesta a debutat ca sculptor
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 20 sep 2022, 19:25
WhatsApp
Brad Pitt și-a lansat noua carieră, cea de sculptor.

Brad Pitt și-a făcut debutul ca sculptor, într-o expoziție colectivă de la Muzeul de Artă Sara Hildén din Tampere, Finlanda. Operele de artă ale actorului apar alături de cele ale muzicianului Nick Cave și ale artistului Thomas Houseago pentru expoziția „We” (Noi - trad.), care poate fi văzută până pe 15 ianuarie 2023. Printre cele nouă lucrări ale lui Pitt expuse se numără o structură în formă de casă turnată în silicon transparent și împușcată de gloanțe, precum și prima sa sculptură a sa, din 2017, „House A Go Go”: o casă în miniatură de 18 inci făcută din scoarță de copac, ținută grosolan în picioare de o bandă adezivă.

Cele mai mari piese includ o cutie de bronz de mărimea unui sicriu, care are pe suprafața sa mâini, picioare și fețe care încearcă să străpungă structura din diferite unghiuri, precum și sculptura pe perete din ipsos „Țintindu-te pe tine, m-am văzut pe mine, dar era prea târziu de această dată”, din 2020, care înfățișează o luptă între opt figuri.

Starul „Bullet Train” a început să facă artă ceramică în urma divorțului său turbulent de actrița Angelina Jolie, în 2017. Într-o declarație trimisă prin e-mail către The Art Newspaper, Pitt a spus despre turnura sa artistică: „Pentru mine este vorba despre auto reflecție... S-a născut din ceea ce eu numesc un „inventar radical al sinelui”. Și devin cu adevărat brutal de sincer cu mine și ținând cont de cei pe care poate i-am rănit și de momentele în care tocmai am greșit.”

Un alt artist își face debutul odată cu Brad Pitt

Între timp, cântărețul și compozitorul australian Nick Cave (a nu se confunda cu artistul vizual american cu același nume) își face și el debutul artistic: acesta a expus „figurine din ceramică smălțuită care înfățișează viața lui Satan în 17 posturi, din inocență, apoi experiență și confruntarea cu mortalitatea noastră”, potrivit unui comunicat de presă.

„The Devil: A Life” este primul corp major de lucrări vizuale a lui Cave. Include 17 piese individuale cu înălțimea cuprinsă între 6 și 19,5 inci, fiecare lucrată manual, pictată și glazuită de Cave în Anglia, între 2020 și 2022. Din punct de vedere estetic, seria marchează un început în interesul artistului pentru figurinele Victorian Staffordshire Flatback, pentru care el este un colector, scrie CNN

Angelina Jolie, mărturii cutremurătoare pentru FBI. Ce i-ar fi făcut Brad Pitt în 2016, de față cu copiii

Angelina Jolie le-a spus oficialilor FBI că fostul ei soț, Brad Pitt, a agresat-o în timpul unui zbor din 2016, potrivit unui raport FBI obținut de Rolling Stone și Puck, scrie Insider.

Citând raportul scurs în presă, Rolling Stone a raportat că Jolie a susținut în fața celor de la FBI că Brad Pitt "a apucat-o de cap", a scuturat-o, "a împins-o în peretele băii" și a lovit în mod repetat cu pumnii în tavanul avionului în timpul unei "izbucniri", la aproximativ 90 de minute de la decolarea avionului. Incidentul ar fi avut loc pe 14 septembrie 2016, iar avionul privat zbura de la Paris la Los Angeles. Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?