Botiş: O parte a patronatelor agreează forma Codului muncii propusă de minister
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ioan Botis
Ioan Botis

Ministrul Ioan Botiş a declarat, marţi, că o parte a patronatelor agreează forma Codului muncii propusă de Ministerul Muncii, fapt confirmat de reprezentantul Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, Dan Matei Agathon.

"Cred că azi reuşim să facem încă un pas astfel încât până la 21 ianuarie să prezentăm o variantă finală atât pe Codul muncii, cât şi pe cele cinci legi privind dialogul social", a spus ministrul Muncii, citat de Mediafax

Dan Matei Agathon a declarat, ca reprezentant al nouă organizaţii patronale, că formula actuală a Codului muncii, aşa cum a fost prezentată şi negociată în condiţiile date de experţi, urmează să fie validată.

"Toţi cei nouă preşedinţi au votat acest lucru, considerăm că forma acuală a Codului muncii respectă ceea ce Organizaţia Internaţională a Muncii şi mai ales Consiliul Economic şi Social European, ai cărui singuri membri suntem din România, recomandă. Sunt convins că până pe 21 ianuarie Codul muncii va ieşi aşa cum îşi doresc patronatele şi reprezentanţii Guvernului", a spus Agathon.

Agathon a mai spus că în Comisia tehnică de la Ministerul Muncii continuă negocierile pe celelalte cinci proiecte de legi ale dialogului social.

Citește și:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel