"Botezul prin cufundarea în apă a pruncului, o practică medievală". Vasile Bănescu: Cred că am devenit hipersensibili
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (LI Za)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (LI Za)
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a vorbit despre prejudecata născută în urma unor cazuri tragice întâmplate la botez.

"Apropo de Evul Mediu, o altă prejudecată... Știți foarte bine cuvântul "medieval". Aud tot timpul - și în anii ăştia cât am fost purtător de cuvânt - prin presă "o practică medievală". "Botezul prin cufundarea în apă a pruncului, o practică medievală", "S-a înecat un bebeluș cu apă. Ce ne facem?", "Ne mor copiii la botez". Cred că am devenit hipersensibili. Bunicul meu a fost preot, a botezat copii, zeci de ani. Aceste mici accidente se întâmplă, uneori, din cauza preotului care este neatent, care nu a studiat suficient de bine tehnica aceasta a cufundării. Dar cazurile mai recente, când au murit doi bebeluşi... În istanță s-a dovedit că nu preotul era vinovat, nu a greşit cu nimic. Dar, sigur, există o culpă comună. Părinţii trebuie să ştie să nu îşi aducă copilul bolnav la botez sau foarte fragil.

"Părinţii nu trebuie să resimtă o presiune în a-şi boteza copiii foarte repede"

Nu există o vârstă limită pentru botez. Te poţi boteza şi la 18 ani, dacă părinţii îşi propun asta. Fireşte că practica aceasta curentă este botezarea copiilor mai mici, dar, în primele veacuri creştine, oamenii se botezau şi la vârsta matură. Părinţii nu trebuie să resimtă o presiune în a-şi boteza copiii foarte repede. Decât în caz de urgenţă, Doamne ferește! Copilul nu trebuie să păţească ceva nebotezat", a spus Vasile Bănescu.

Vezi și: Ce trebuie să știi, înainte să citești Biblia. Vasile Bănescu: Dumnezeu se întrupează. Nu toți cred asta, din păcate pentru ei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel