Borza, soluții pentru poluarea din București - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
Remus Borza / Foto AGERPRES
Remus Borza / Foto AGERPRES
În contextul în care aerul din Capitală devine irespirabil, deputatul Remus Borza îndreaptă atenția spre măsurile luate de China.

„România nu a fost în stare să se conformeze standardelor de mediu acceptate la nivelul UE. Cel puțin trei mari orașe, București, Iași și Brașov, au nivelul de poluare cu particule fine de praf PM10 peste normele din Directiva 2008/50/EC. După ce am renunțat în 2017 la taxa de mediu, au fost înmatriculate peste 1 milion de mașini second hand, veritabile sicrie pe roți. Am transformat România în țara rablelor. Vrem să ne întoarcem înapoi în timp sau vrem să privim spre viitor?", este întrebarea lansată de Remus Borza.

Ulterior, deputatul a oferit exemplul Chinei. „Dacă până în urmă cu cinci ani Beijing era cel mai poluat oraș din lume, cu valori de peste 300 ug/mc, în prezent aerul e de șase ori mai curat decât în București. Ce au făcut chinezii? Au investit în proiecte de mediu și în combaterea poluării. Au închis jumătate din centralele electrice pe cărbune, mii de uzine și fabrici poluante. Au construit capacități de producție a energiei electrice din surse hidro, fotovoltaic și eolian. Primii trei producători globali de eoliene și panouri solare sunt companii chineze. China deține cel mai mare parc fotovoltaic din lume, ce se întinde pe o suprafață de 2.500 de hectare, și care alimentează cu energie peste un milion de locuințe.

Mai mult, China a interzis circulația pe drumurile publice a mașinilor Euro 1 – Euro 3 și a devenit cel mai mare producător și implicit compărător de mașini electrice. În tot acest timp, România s-a transformat în cimitirul european al rablelor", a subliniat Remus Borza.

Remus Borza, la DCNews - declarații complete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel