Borșuleț de legume și varză a la Cezar Osiceanu. Rețetă simplă, dar gustoasă, ideală în Postul Crăciunului. Te ajută și la slăbit
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
borșuleț
borșuleț
În stilul său specific, pilotul Cezar Osiceanu vine cu o nouă rețetă pentru pofticioși: borșuleț de legume varză. Este o alegere sănătoasă și bună chiar și pentru cei care vor să slăbească.

Borșuleț de legume și varză a la Cezar 


„Afară au început să cadă și primii fulgi de nea, ușor “transpirați” din cauza temperaturilor ușor atipice lunii decembrie în care ne aflăm. Așa că vom avea nevoie de ceva fierbinte, bun, cu miresme îmbietoare și care să nu ne îngrașe dat fiindcă se apropie petrecerile de Crăciun, Revelion, Sfântul Vasile etc  și chiar trebuie să încăpem în hainele de gală pe care le pregătim încă de pe acum.

Listă ingrediente. Pentru borșulețul de legume și varză avem nevoie de:

1. Un ardei gras verde și unul galben tăiați cubulețe 

2. Un ardei kapia tăiat la fel

3. 2 morcovi tăiați cubulețe 

4. O țelină medie tăiată la fel ca morcovii

5. 2 cepe albe tăiate mărunt

6. O jumătate de varză tăiată mai spre fideluță

7. O cutie cu roșii decojite și în suc propriu 

7. 1 litru de borș proaspăt 

8. Câte o legătură de leuștean și pătrunjel proaspete.

Punem la călit în oală întâi morcovii cu țelina și, când s-au înmuiat bine, adăugăm ardeiul gras, cel kapia și ceapa amestecând permanent pentru ca să nu se lipească.

La final punem și varza pentru 2-3 minute după care turnăm apă caldă și lăsăm să fiarbă la foc potrivit vreo 10 minute. Adăugăm roșiile și, odată cu ele, borșul în oală și lăsăm să fiarbă încă 10 minute.

Și acum țuști cu licoarea noastră magică într-o farfurie, de pământ de preferat, pe fundul căreia punem leușteanul și pătrunjelul proaspăt tocat. Iar dacă vrem să nu ne frigem cu borșul fierbinte, vom folosi o lingură de lemn precum bunii și străbunii noștri.

Și ca totul să fie perfect, vă propun să înlocuiți pâinea cu o mămăliga pripită aurie și frumoasă ca la mama noastră România acasă, iar pentru amatori o cinzeacă de țuică de prună este fix sănătate curată, nu-i așa? Mirosul superb degajat de aburii fierbinți din farfuria noastră, culorile așijderea și vremea de afară ne vor spune toate așa într-o doară Poftă bună! 


P.S. Borșulețul nostru recomandat este recomandat și celor care vor să slăbească un pic!”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel