Borsec a redobândit statutul de staţiune balneoclimaterică
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Primarul din Borsec, Mik Jozsef, a salutat, vineri, redobândirea de către oraş a statutului de staţiune balneoclimaterică, în urma unei decizii a Guvernului. 

Edilul a precizat că este un moment foarte important, care va duce la accelerarea dezvoltării şi la creşterea numărului de turişti, scrie Rador.

Staţiunea Borsec, una dintre cele mai cunoscute din România, a intrat în declin după anul 1989, iar acesta s-a accentuat după 2001, când baza de tratament s-a închis.

Din cele câteva mii de locuri de cazare existente în 1989, s-a ajuns în 2008 la doar 84 de locuri, iar în prezent, în urma investiţiilor realizate cu fonduri europene, guvernamentale, locale şi judeţene, inclusiv construirea pârtiilor de schi din Borsec, a pistei de bob sau a altor posibilităţi de petrecere a timpului liber, numărul locurilor de cazare a ajuns la aproximativ 800.

Se speră ca, după deschiderea centrului balnear, numărul locurilor de cazare să crească semnificativ. Primarul din Borsec a anunţat, recent, că Centrul SPA&balneo va fi inaugurat la mijlocul lunii decembrie, pregătirile fiind pe ultima sută de metri.

Construcţia centrului balnear a început în anul 2011, valoarea acestuia ridicându-se la aproximativ 8 milioane de euro.(RADIO TÂRGU MUREŞ - 28 octombrie)/cpaunel/rcostea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel