România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 06 oct, 12:03
Boris Johnson, discurs FULMINANT: Vrem să devenim lideri mondiali
Foto: Agerpres
În cadrul unui discurs ținut azi dimineață, Boris Johnson și-a exprimat încrederea că Marea Britanie va deveni lider mondial. Iată ce a vizat acesta.

Fiecare casă din Marea Britanie va fi alimentată cu energie electrică de la fermele eoliene offshore în decurs de un deceniu, a precizat Boris Johnson în discursul său de azi dimineață. Acesta a promis că va "reconstrui mai ecologic" platformele eoliene, sponsorizând cu 160 de milioane de lire sterline modernizarea porturilor și fabricilor pentru construirea de turbine. Planul își propune să creeze 2.000 de locuri de muncă în construcții și să sprijine încă 60.000 în domenii conexe.

 

Marea Britanie, lider mondial al energiei eoliene

 

Premierul a spus că Marea Britanie va deveni „liderul mondial în domeniul energiei eoliene curate”. Acesta a mai precizat: "Ceainicul, mașina de spălat, aragazul, încălzirea, vehiculul electric, toate acestea își vor obține energia curată și fără afectarea mediului, din briza care suflă în jurul acestor insule".

Discursul lui Johnson vine după ce, la un summit al ONU privind biodiversitatea de la New York, acesta și-a luat angajamentul de a proteja 30% din terenurile naturale britanice, ca „impuls pentru biodiversitate”. Johnson a mai spus că guvernul își crește obiectivul pentru capacitatea eoliană offshore până în 2030, de la 30 gigawatti la 40 gigawatti.

 

Revoluție industrială ecologică

 

Dorința lui Boris Johnson reprezintă prima etapă a unui plan de 10 puncte al unei „revoluții industriale ecologice”, punctul 10 menționând „accelerarea ca emisiile nete să fie zero până în 2050”, potrivit BBC.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro