Data publicării:

Bonuri de masă, majorare în două etape: Crește valoarea tichetelor de masă, de la 1 august. Apoi, la 1 ianuarie

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Valoarea bonurilor de masă va crește de la 1 august 2023. De la 1 ianuarie 2024, va înregistra o nouă majorare a valorii. 

Valoarea maximă a unui tichet de masă va creşte cu cinci lei de luna viitoare, au anunţat reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, care au participat luni la prima reuniune a Consiliului Naţional Tripartit de la Palatul Victoria, sub coordonarea premierului Marcel Ciolacu. O nouă creştere va avea loc la 1 ianuarie.

De la 1 august un tichet de masă va avea valoarea de 35 lei, iar de la 1 ianuarie 2024 valoarea lui va creşte cu alţi cinci lei şi va ajunge la 40 lei. Este decizia pe care a luat-o luni Consiliul Naţional Tripartit, reunit în prima sa şedinţă sub conducerea premierului Marcel Ciolacu. În cadrul şedinţei, sindicatele au cerut guvernului să elimine prevederea din Codul fiscal care spune că un angajat care se află în deplasare nu mai primeşte tichetul de masă pentru ziua respectivă. Bogdan Hossu, de la "Cartel Alfa”, a explicat că pe de o parte angajatul este în interes de serviciu, iar pe de altă parte valoarea unui tichet a ajuns să fie mai mare decât diurna pentru o zi.

”Guvernul să rezolve problema eliminării din legea Codului fiscal că o persoană, un lucrător care pleacă în delegaţie nu mai are dreptul la tichetul de masă, că, practic, lucrează în interesul întreprinderii, chiar dacă este în structura respectivă, şi diurna a ajuns mult mai mică decât valoarea tichetului de masă, deci, este o chestiune care evident afectează lucrătorul, şi nu angajatorul ca atare” a declarat Bogdan Hossu, conform Rador. 

Citește aici ce a spus premierul Marcel Ciolacu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel