Bomboane Raffaello. Rețeta cu lapte praf
Dacă vrei să te bucuri de gustul catifelat și aromat al bomboanelor Raffaello, le poți prepara chiar tu. Ți-am pregătit rețeta.
Ingrediente
200 g lapte praf
200 g unt la temperatura camerei
200 g zahăr pudră
175 g nucă de cocos
alune de pădure
Cum se prepară
Untul se mixează cu zahărul pudră, până se obţine o spumă uşoară, scrie bucataras.ro. Se adaugă laptele praf şi 100 g nucă de cocos şi se amestecă bine cu o lingură. Se omogenizează şi amestecul rezultat se lasă la frigider circa o oră. Se formează în palmă câte o bomboană, se pune în mijloc câte o alună de pădure şi apoi se remodelează bomboana şi se rulează prin restul de nucă de cocos. Se ţin la frigider până se servesc.
BONUS: Bomboane de ciocolată umplute cu cremă
Ingrediente
100 g ciocolată albă
50 ml frişcă lichidă
o banană
jumătate fiolă vanilie
o linguriţă lichior (opţional)
250 g ciocolată amăruie 70%
Cum se prepară
Crema: Într-o cratiţă, aduceţi la fierbere frişca lichidă. Adăugaţi ciocolata albă ruptă în bucăţele și amestecaţi bine cu o lingură de lemn, până aceasta se topeşte. Luaţi de pe foc, iar când crema s-a răcit, adăugaţi o banană foarte coaptă, dar fără părţi negre, strivind-o cu furculiţa. Amestecaţi foarte bine, puneţi o linguriţă de lichior şi esenţă de vanilie, scrie gustos.ro.
Separat, topiţi trei sferturi din ciocolată amăruie, la bain marie, până ajunge la 52 de grade. Dacă nu aveţi termometru, luaţi-o de pe foc exact când toată ciocolată s-a topit, nu o lăsaţi mai mult. După ce aţi stins focul, luaţi recipientul de la bain marie şi adăugaţi restul de ciocolată, rapid, până aceasta se topeşte. Acesta este secretul unor bomboane de ciocolată care strălucesc.
Imediat începeţi şi vospiti pereţii formei de ciocolată, având grijă să ungeţi bine fundul şi pereţii. După ce aţi umplut toată formă, lăsaţi câteva minute la temperatura camerei. Puneţi crema cu un posh sau cu linguriţa, în funcţie de cât de mari sunt formele. Nu puneţi până sus, ci 3 sferturi. Lăsaţi iarăşi câteva minute.
Urmează să puneţi capacul. Ciocolata se va întări în timpul acesta, dacă nu lucraţi repede.Ungeţi cu grijă. să nu amestecaţi ciocolata cu crema de banane. Aveţi grijă să uniţi bine marginile. Lăsaţi o oră la temperatura camerei, apoi puneţi în frigider până a doua zi. Scoateţi uşor bomboanele din formă şi le puteţi pune în forme speciale sau într-o cutie de carton.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News