Urmărește emisiunea live
Bomboane de casă. Rețeta rapidă și naturală: Sunt gata în 5 minute!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Dacă vrei să te bucuri de un desert rapid, natural și delicios, poți încerca această rețetă de bomboane.

Ingrediente

– 30 g de unt

– 0,6 pahar de zahăr

– 25 g pudră de cacao

– 100 + 80 g de nuci

– 50-70 g fulgi de cocos

– 50 ml de lapte

– 200 g de lapte praf sau înlocuitor

– 1 ciocolată mică neagră

Cum se prepară

Amestecați într-o cratiță zahărul cu pudra de cacao și adăugați laptele. Omogenizați ingredientele din cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Apoi adăugați untul. Amestecați ingredientele din cratiță, folosind telul, până se va topi untul complet și veți obține o masă omogenă, potrivit bucatarul.eu. Opriți focul.

Adăugați treptat laptele praf în compoziția din cratiță. Amestecați bine ingredientele, apoi adăugați 100 g de nuci fărâmițate. Iar amestecați bine compoziția. Fărâmițați nucile rămase și puneți-le într-o farfurie. Puneți fulgii de cocos într-o altă farfurie. Topiți ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baia de aburi. Modelați bomboane din compoziția obținută – formați bile.

Treceți câteva bomboane prin farfuria cu nuci, altele prin cea cu fulgi de cocos și restul prin farfuria cu ciocolata topită. Aranjați bomboanele pe un platou de servit și dați-le pentru puțin timp la frigider. Ar trebui să obțineți aproximativ 43-45 bomboane delicioase. 

BONUS: Gogoși din griș cu zahăr pudră și scorțișoară

Ingrediente

- 500 ml lapte

- 10 linguri griș + încă 3-4 linguri

- 2 linguri zahăr

- 1 pliculeț zahăr vanilat

- 3 ouă

- un praf de sare

- o lingură zahăr pudră

- o lingură scorțișoară

- 300 ml ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)

Cum se prepară 

Punem laptele la fiert într-o cratiță, împreună cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul. Amestecăm continuu și gătim o budincă groasă. Luăm amestecul de pe foc și-l lăsăm să se răcească. Adăugăm apoi ouăle, unul câte unul și amestecăm bine după fiecare ou adăugat, potrivit suntgospodina.net.

Punem 3-4 linguri de griș într-o farfurie. Într-o altă farfurie, amestecăm zahărul pudră cu scorțișoara. Prin acest amestec vom da gogoșile după ce se vor prăji. Turnăm uleiul într-o cratiță și așteptăm să se încălzească bine. Rupem bucăți din aluat, le modelăm în palmă și le dăm prin griș, apoi le prăjim în tigaia cu ulei fierbinte.

După ce s-au prăjit bine, pe ambele părți, le scoatem din tigaie și le punem pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Dăm gogoșile prin zahăr pudră și scorțițoară sau le servim cu gem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel