Ingrediente
– 30 g de unt
– 0,6 pahar de zahăr
– 25 g pudră de cacao
– 100 + 80 g de nuci
– 50-70 g fulgi de cocos
– 50 ml de lapte
– 200 g de lapte praf sau înlocuitor
– 1 ciocolată mică neagră
Cum se prepară
Amestecați într-o cratiță zahărul cu pudra de cacao și adăugați laptele. Omogenizați ingredientele din cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți compoziția până la fierbere. Apoi adăugați untul. Amestecați ingredientele din cratiță, folosind telul, până se va topi untul complet și veți obține o masă omogenă, potrivit bucatarul.eu. Opriți focul.
Adăugați treptat laptele praf în compoziția din cratiță. Amestecați bine ingredientele, apoi adăugați 100 g de nuci fărâmițate. Iar amestecați bine compoziția. Fărâmițați nucile rămase și puneți-le într-o farfurie. Puneți fulgii de cocos într-o altă farfurie. Topiți ciocolata la cuptorul cu microunde sau la baia de aburi. Modelați bomboane din compoziția obținută – formați bile.
Treceți câteva bomboane prin farfuria cu nuci, altele prin cea cu fulgi de cocos și restul prin farfuria cu ciocolata topită. Aranjați bomboanele pe un platou de servit și dați-le pentru puțin timp la frigider. Ar trebui să obțineți aproximativ 43-45 bomboane delicioase.
BONUS: Gogoși din griș cu zahăr pudră și scorțișoară
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 10 linguri griș + încă 3-4 linguri
- 2 linguri zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 3 ouă
- un praf de sare
- o lingură zahăr pudră
- o lingură scorțișoară
- 300 ml ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)
Cum se prepară
Punem laptele la fiert într-o cratiță, împreună cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul. Amestecăm continuu și gătim o budincă groasă. Luăm amestecul de pe foc și-l lăsăm să se răcească. Adăugăm apoi ouăle, unul câte unul și amestecăm bine după fiecare ou adăugat, potrivit suntgospodina.net.
Punem 3-4 linguri de griș într-o farfurie. Într-o altă farfurie, amestecăm zahărul pudră cu scorțișoara. Prin acest amestec vom da gogoșile după ce se vor prăji. Turnăm uleiul într-o cratiță și așteptăm să se încălzească bine. Rupem bucăți din aluat, le modelăm în palmă și le dăm prin griș, apoi le prăjim în tigaia cu ulei fierbinte.
După ce s-au prăjit bine, pe ambele părți, le scoatem din tigaie și le punem pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Dăm gogoșile prin zahăr pudră și scorțițoară sau le servim cu gem.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Noi reguli în aeroporturile din România, din 31 martie. Poliția de Frontieră explică ce se schimbă odată cu intrarea în Schengen aerian